Борис Цветков: Имаше достатъчно сигнали за контролиран вот

"Лично аз считам, че имаше достатъчно сигнали за контролиран вот, за опити за организиране на избиратели по време на изминалите евроизбори. Имаше достатъчно сигнали и за огромни ресурси, които някои партии изразходваха и които бяха с неизяснен произход. БСП имаше и изразходи абсолютно прозрачни средства за своята кампания и тези средства не бяха чак толкова големи." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Борис Цветков, депутат от Коалиция за България.

Той отбеляза, че лично винаги е сигнализирал за нарушения в изборния процес, когато ги е имало и даде за пример местните и президентски избори през 2011 година, които според него са били едни от най-манипулираните и с най-много нарушения на закона.

"Каква е процедурата оттук нататък - Конституционният съд може да сметне, че доказателствата за касиране на изборите не са достатъчни и да не образува дело. Или напротив да сметне, че те са достатъчни и да се пристъпи към последващи действия. Може и КС да сметне, че има нарушения по време на вота, но да сметне, че те не са достатъчни за касиране на изборите", отбеляза депутатът от Коалиция за България.

"Нека това наше искане за касиране на вота да не звучи, че ние искаме да се оправдаем по този начин за лошия си резултат на евровота. БСП допусна грешки на тези избори и ние ще си ги отчетем и разискаме подобаващо", каза още той.

"Преференциалният вот за номер 15 в нашата листа наистина го отчитаме за грешка от наша страна - не успяхме да обясним достатъчно добре на нашите избиратели как действа този вот. Вчера беше последният срок за внасяне на подобно искане за касиране на вота и аз в лично качество сметнах, че искането на колегите от "Атака" заслужава да бъде подкрепено. Колкото до позицията на ръководството на партията смятам, че трябва да ги питате тях, аз ви казвам каква е моята лична позиция", заяви Борис Цветков.

Станете почитател на Класа