Руската ПВО свали дрон близо до Москва, нападения има и в още 2 области

Руската ПВО свали дрон близо до Москва, нападения има и в още 2 области
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.05.2024
  • Сподели:

Руската противовъздушна отбрана е прехванала дрон южно от Москва, като няма данни за нанесени щети и за пострадали от паднали отломки, съобщава Ройтерс, като се позова на изявление на столичния кмет Сергей Собянин рано тази сутрин.

Той съобщи в своя канал в приложението "Телеграм", че насоченият към Москва дрон е бил свален над Подолски окръг, южно от града. Аварийни екипи са пристигнали своевременно на мястото.

Губернаторът на руската Брянска област, която граничи с Украйна, Александър Богомаз заяви на свой ред, че руската ПВО е прехванала три украински дрона през изминалата нощ, като и тук няма щети и пострадали.

В друга гранична с украинската територия област - Белгородска, са били свалени два украински безпилотни летателни апарата, съобщи руското министерство на отбраната.

Ройтерс припомня, че от началото на тази година Украйна извършва нападения над действащи нефтопреработвателни комбинати в различни области на Русия, като е нанесла щети на 15 процента от капацитета на руските петролни рафинерии. За тези данни агенцията се позовава на статистика на НАТО към началото на април.

 

Станете почитател на Класа