Ким Чен-ун: очевидната загуба на тегло предизвиква спекулации относно здравето на севернокорейския лидер

Ким Чен-ун: очевидната загуба на тегло предизвиква спекулации относно здравето на севернокорейския лидер
  • Публикация: 
  • Дата:  
    09.06.2021
  • Сподели:

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун предизвика още спекулации относно здравето му, след като неотдавнашни снимки предполагат, че е отслабнал.

 

 

Ким, чиято тежка рамка предизвика глобален интерес, откакто стана лидер на страната преди почти десетилетие, изглеждаше забележимо по-слаб в изображенията, публикувани от държавните медии в събота, според южнокорейската информационна агенция Yonhap. 

 

 

NK News, който анализира снимки на Ким в обръщение към политическото събрание на управляващата партия в края на миналата седмица - първата му публична изява за един месец - заяви, че изглежда е отслабнал.

 

 

Във вторник базираният в Сеул уебсайт публикува увеличени изображения, предполагащи, че Ким, за когото се смята, че е на 37, е затегнал ремъка на любимия си часовник, който според съобщенията е на стойност 12 000 долара.

 

 

Снимките показват, че лявата му китка е значително по-тънка, отколкото на подобни изображения, направени през ноември 2020 г. и март тази година.

 

 

Ким, върл пушач, чийто баща Ким Чен Ир почина от съмнение за инфаркт през декември 2011 г., се бори със здравословни условия, които наблюдателите приписват на теглото и начина му на живот. 

 

 

Националната разузнавателна служба на Южна Корея заяви пред депутатите миналата година, че вярва, че Ким тежи 140 кг и е качил средно 6-7 кг годишно от идването си на власт в края на 2011 г., съобщи NK News. 

 

 

От доклада на уебсайта не стана ясно дали промененият външен вид на Ким е резултат от заболяване или съзнателно решение да отслабне.

 

 

 

 

Guardian, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа