Мениджърът на парите на Бил Гейтс създаде „култура на страх“ за персонала, се казва в доклад.

Мениджърът на парите на Бил Гейтс създаде „култура на страх“ за персонала, се казва в доклад.
  • Публикация: 
  • Дата:  
    27.05.2021
  • Сподели:

Майкъл Ларсън, който управлява Cascade Investments, предмет на претенции, включително расистки и сексистки забележки.

 

Човекът, отговорен за управлението на по-голямата част от състоянието на милиардера Бил Гейтс, е бил обект на обвинения, включително расистки забележки, показване на голи снимки на жени на персонала си и правейки сексистки коментари, съобщава New York Times.

 

В обширно разследване вестникът казва, че Майкъл Ларсън, който управлява Cascade Investments, е създал „култура на страх“, когато са се случили злоупотреби върху служителите. Единствената функция на Cascade е да управлява състоянието на Гейтс и Мелинда Френч Гейтс, които превърнаха своето богатство в източник на влияние на глобалната филантропия, но сега се развеждат.

 

В молбата й за развод се казва, че бракът на двойката е „безвъзвратно развален“, но също така посочва, че двойката е сключила „договор за раздяла“, който изглади няколко потенциални спорни точки. Но двойката не успя да избегне трескавия контрол на пресата, включително поведението на Гейтс и връзките му с опозорения финансист Джефри Епщайн.

 

Вестникът, който заяви, че е интервюирал многобройни бивши служители на Cascade, съобщава, че Ларсън е “оценявал женските служители по тяхната привлекателност, показвал на колеги разголени снимки на жени в интернет и на няколко пъти е правил сексуално неподходящи коментари. Направил е и расистка забележка към цветнокож служител. ” 

 

Добавят: „Той тормози другите. Когато служител каза, че напуска Cascade, г-н Ларсън отмъщава, опитвайки се да навреди на цената на акциите на компанията, към която служителя иска да се присъедини. "

 

В изявление пред вестник, говорител на Cascade казва: „По време на мандата си г-н Ларсън е управлявал над 380 души и общо има по-малко от пет жалби, свързани с него ... Всяка жалба е разследвана и разгледана сериозно и никоя не е заслужила уволнението на г-н Ларсън."

 

Ларсън заяви пред Times: „Наричането на BMGI токсична работна среда е несправедливо спрямо 160-те професионалисти, които съставляват нашия екип и нашата култура.“

 

Кортни Уейд, говорител на Мелинда Гейтс, заяви: „Мелинда осъжда недвусмислено неуважителното и неподходящо поведение на работното място. Тя не знаеше за повечето от тези твърдения поради липсата на собственост и контрол върху BMGI. " 



Guardian, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа