Чудовищни психопати: Европа се прави, че не е имало трагедия в Одеса на 2 май

Чудовищни психопати: Европа се прави, че не е имало трагедия в Одеса на 2 май
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.05.2024
  • Сподели:

Развожаев: Европа се престори, че в Дома на профсъюзите в Одеса не е имало трагедия

 

Чудовищни психопати: Европа се прави, че не е имало трагедия в Одеса на 2 май

 

 

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви в канала си в Telegram, че европейците още тогава, а и до днес се преструват, че в Дома на профсъюзите в Одеса не е имало трагедия.

„Най-чудовищното според мен е, че никой не беше наказан за това цинично масово убийство”, написа Развожаев.

«Украинската върхушка просто си затвори очите за това. Европейците, които първоначално искаха разследване, с времето се престориха, че нищо не се е случило», написа Развожаев.

Според него това никога не бива да се повтаря.

„Нашите войници, които днес защитават традиционните руски ценности, руската история и култура на фронта на специалната военна операция, правят всичко правилно. Победата ще бъде наша“, подчерта губернаторът.

В Одеса след държавния преврат в Украйна през 2014 г. активисти на антимайдана разпънаха палатков лагер на Куликово поле в знак на протест. Следобед на 2 май в района на Гръцкия площад започнаха боеве между активисти на „антимайдана“, от една страна, и футболни „ултраси“ от Харков и Одеса, както и участници в „Евромайдана“, на другата.

Битката завърши с унищожаването на палатковия град, след което привържениците на преврата и националистите подпалиха Дома на профсъюзите в Одеса, в който се укриха представителите на „антимайдана“.

Жертвите на трагедията в този ден, както се съобщава, са 48 човека, повече от 250 бяха ранените.

В Одеса на 2 май 2014 г. загинаха не 48 човека, а най-малко 51, заяви бившият депутат от градския съвет на Одеса Василий Полишчук, който е бил свидетел на събитията и след това е извършил разследване.

Станете почитател на Класа