Свиренето е чиста форма на терапия

Свиренето е чиста форма на терапия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.04.2024
  • Сподели:

Илко Биров за новата си песен "Night Shift" в един разговор, започващ с Ванкувър, където минава част от детството му. Влиянието на барабаните, на канадските банди, но и на всеки един от Бийтълс.

 

 

И не на последно място - това на пандемията, променила музикалните занимания в посока продуцентство, включително и за други жанрове:

"Различното в песента е, че е по-чил. Като преместване, малък Shift. Последният концерт с триото в София бе в галерията на Иво Димчев в деня на обявяването на пандемията, появи се един човек и изсвирихме 4 песни за него.

После се преместих в Габрово, написах музика за детски и за други спектакли. Преди се опитвах да концертирам, да пътувам. За мен свиренето е чиста форма на терапия. Музиката "за нещо" е програмна, тя е предизвикателство, много ми харесва, но е много различна.

Първата песен, която написах бе инструментал, за да впечатля едно момиче, много ми хареса чувството, което получих звъшвайки песента, както и да я представя на момичето, не знам дали наистина ѝ е харесала песента."

Станете почитател на Класа