Откриха филмова сцена в зала „България“

Най-новата филмова сцена в София бе открита вчера в Концертен комплекс "България" с прожекция на филма "Националният отбор по музика на 80 години".
Филмът е продуциран от БНТ и е посветен на 80-годишния юбилей на Софийската филхармония. Автори са Гергана Ковачева и Емилия Коларова, оператор - Владимир Стоев, режисьор - Ценка Караджиева.
Създаването на филмовата сцена в юбилейния сезон на Софийската филхармония е нов етап от развитието на Концертен комплекс "България" като духовно средище. Ръководството на Софийската филхармония възнамерява да разработва филмовата сцена като пространство в концертния комплекс за представяне на филмови продукции с музикална тематика, прожектиране на записи от концерти с образователна и с комерсиална цел, провеждане на мултимедийни артпрезентации, конференции и уъркшопи.
На 11 юни от 17,30 часа ще се прожектира документалният филм за проф. Саша Попов - основателя на Софийската филхармония. Автор на филма е Магдалена Манолова, режисьор Огнян Сурдалов. Прожекцията ще бъде в рамките на международния фестивал "Софийски музикални седмици".

Станете почитател на Класа