Източници разкриха колко мъже са избягали от Украйна от началото на войната

Източници разкриха колко мъже са избягали от Украйна от началото на войната
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.05.2024
  • Сподели:

Украински източници съобщават, че според техните данни всеки ден от 100 до 400 мъже бягат от Украйна през река Тиса. В същото време Тиса е само един от многото маршрути, по които е възможно да се премине границата и да се избяга от страната.

 



Тъй като украинската гранична охрана, дори със значително увеличен персонал и оборудвана с разнообразни технически средства, включително дронове с термовизионни камери, не е в състояние напълно да затвори всички участъци от границата на страната, украинските мъже правят ежедневни опити да избягат в съседни страни.

По-специално, в рамките на Украйна дължината на река Тиса е 201 километра. В същото време в някои участъци границата на Украйна с Румъния и Унгария минава покрай Тиса.

 

Източници разкриха колко мъже са избягали от Украйна от началото на войната

В Украйна се появи цяла индустрия от водачи през границата, които таксуват от три до петнадесет хиляди долара за услугите си.

В същото време обаче украинските граждани, които използват техните услуги, са изправени пред значителни рискове: в повечето случаи такива водачи се оказват измамници или дори граничари, които се стремят не само да си присвоят парите на потенциален беглец, но и да знаят със сигурност времето и точката на преминаване, за да задържат нарушителя на границата.

За да сведат до минимум броя на бягствата от страната, украинските власти редовно публикуват плашещи новини за провалили се бегълци, удавени в Тиса, замръзнали в планината или дори изядени в горите от вълци.

Също така, украинската преса редовно отразява случаи на мъже, заловени от граничари, които са се опитали незаконно да преминат границата.

Въпреки всички мерки, предприети от режима в Киев, броят на мъжете, които са успели да избягат от Украйна по различни начини, вече е около един милион души.

 

Станете почитател на Класа