×

Съобщение

Error while downloading file File not found on server

Цяла Украйна под тревога! Масирана атака с дронове в Суми, щурм и патова ситуация в Луганска област

Цяла Украйна под тревога! Масирана атака с дронове в Суми, щурм и патова ситуация в Луганска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    07.05.2024
  • Сподели:

Украйна съобщи за масирани руски атаки с дронове през нощта в Сумска област. След силна експлозия в региона са започнали проблеми с електричеството, предаде агенция УНИАН. 

 

 

Командването на Военно-въздушните сили е предупредило за заплахата малко преди полунощ, след което е отчетено движение на дронове "Шахед" през Сумска област и взрив в Суми. Част от града е останала без ток.

Опасността от атаки с безпилотни апарати важи и за Николаевска и Херсонска област, а за Харковска и Донецка област има заплаха от управляеми авиобомби, съобщава още УНИАН.

Мобилни огневи групи на Силите за отбрана на Украйна унищожиха 12 ударни БПЛА на противника в Сумска област в нощта на 6 май 2024 г. в резултат на бойни действия. Това съобщи командващият ВВС на Въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Микола Олещук.

Общо през нощта на 6 май 2024 г. руските сили атакуваха от север с 13 БПЛА тип Шахед-131/136 (район на изстрелване: Курска област на РФ).

Междувременно руските сили се опитват да се укрепят източно от село Стелмаховка, Сватовски район, Луганска област, и боевете продължават.

Както съобщават анализаторите на DeepState в своя канал Telegram, по-рано те са извършили щурмови операции, в резултат на които десантът се е преместил в сивата зона. „Жалко е, че не демонстрират колко жива сила е била убита за това през тридневните битки“, отбелязват те.

Сега руските сили се опитват да се закрепят там, а украинските сили за отбрана унищожават тези, които се опитат да влязат. „Ситуацията все още е патова, предимството на врага под формата на месо дава своя ефект“, добавят анализаторите.

В последния доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна се съобщава, че през последното денонощие на фронта са станали над 100 военни сблъсъка с руските сили.

Само в купянското направление украинските защитници са отбили 11 руски атаки в районите на селищата Синковка, Песчаное и Берестовое в Харковска област, както и в района на Стелмаховка в Луганска област.

Съобщава се, че там руските нашественици са се опитали да подобрят тактическата обстановка с подкрепа от въздуха.

 

Станете почитател на Класа