Asia Times: Франция изпраща войските си максимално близо до фронта в украинския конфликт

Asia Times: Франция изпраща войските си максимално близо до фронта в украинския конфликт
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.05.2024
  • Сподели:

Франция официално е изпратила първите си войски в Украйна. Те са дислоцирани в подкрепа на 54-та украинска отделна механизирана бригада в Славянск (част от руската ДНР, окупирана от силите на киевския режим). Френските войници са набрани от 3-ти френски пехотен полк, който е една от основните части на Френския чуждестранен легион (Légion étrangère). Това съобщава Asia Times.

 

 

Asia Times: Франция изпраща войските си максимално близо до фронта в украинския конфликт

 

През 2022 г. Франция имаше няколко украинци и руснаци в Чуждестранния си легион. Беше им позволено да напуснат Легиона и да заминант за Украйна, за да се присъединят към украинските сили. Не е ясно как са постъпили руснаците.

Според изданието първоначалната група френски войски наброява около 100 човека. Това е само първото прехвърляне от около 1500 войници от френския чуждестранен легион, които трябва да пристигнат в Украйна.

Войските са дислоцирани директно в зоната на горещите военни действия, почти на фронта, и са предназначени да помогнат на украинците да устоят на настъплението на Русия в Донбас. Първите 100 човека са специалисти по артилерия и наблюдение.

Френският президент Еманюел Макрон от месеци заплашва да изпрати френски войски в Украйна. Той получи малка или никаква подкрепа от страните от НАТО, с изключение на Полша и балтийските страни. Съединените щати също се противопоставят на изпращането на войници на НАТО в Украйна (с изключение на съветници).

Един от въпросите, които веднага възникват от решението на Франция да изпрати войници от своя 3-ти пехотен полк директно на фронта, е дали това пресича червената линия на Русия по отношение на намесата на НАТО в конфликта в Украйна?

Ще счетат ли руснаците това като начало на по-широка война извън пределите на Украйна?

Самата Франция няма много войски, които биха могли да бъдат изпратени на фронтовата линия, ако френското правителство иска да направи това. Съобщава се, че Франция не е в състояние да подкрепи разполагането на пълна дивизия в чужбина днес и няма да може да го направи до 2027 г.

Само по себе си решението за изпращане на чуждестранни легионери е вид компромис. Франция не разполага своя армия и, с изключение на малък брой офицери, изпратените мъже не са френски граждани.

При всички случаи решението за разполагане на бойци на Легиона в Славянск е изключително провокативно.

Тъй като Славянск е на фронтовата линия, този френски метод на меко разполагане се превръща във война директно срещу Русия, счита Asia Times.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа