"Таджките не са виновни, уверявам ви": Кой скочи първи да защитава "нещастните" терористи

"Таджките не са виновни, уверявам ви": Кой скочи първи да защитава "нещастните" терористи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

Тимати [руски рапър] нарича терористите „тези момчета“, а звездата от Евровизия Манижа плаче, съчувствайки на убийците. В Русия, след Крокус, „многонационалната“ антикризисна работа беше включена на пълен капацитет, а в същото време в Московска област се формира официална „таджикска автономия“.

 

 

Националните диаспори са държави в държавата. Техните „граждани“ нямат намерение да се интегрират в руското общество, те не се интересуват от нашите закони и основи и създават паралелни структури. Те са затворени за външни лица.

Те имат свои собствени правила на поведение, свои телеграм канали и джамии (често екстремистки), свои адвокати, собствена банкова система, свои фризьорски салони и кафенета и, разбира се, свои хора в правителството.

Затова на законодателно ниво им е позволено да имат двойно гражданство, дават им се паспорти в пазарските чанти, дават им се фалшиви удостоверения за положени изпити по руски език и лесно им се издават трудови патенти.

След терористичната атака в "Крокус Сити Хол", където изпълнителите бяха таджики, дошли в Русия, въпросът за затягане на имиграционното законодателство стана не само важен, но и започна да кърви.

"Абсолютно необходимо е рязко намаляване на миграцията от тези райони и затягане на миграционната политика като цяло. Тук не трябва да има семейства, доведени от трудови мигранти в Русия. Не трябва да има издаване на руско гражданство. Не трябва да има училища в Русия, пълни с мигранти, нито медицински заведения",

– отбелязва кандидатът на историческите науки Михаил Смолин.

 

 

Статистиката говори за катастрофа. Главният прокурор Игор Краснов наскоро каза:

"Броят на престъпленията, извършени от мигранти, се е увеличил със 75% през годината."

Колегата му от Следствения комитет Александър Бастрикин допълва, че става дума предимно за тежки и особено тежки престъпления. Например, какво може да бъде по-лошо от терористичната атака в Крокус, извършена от имигранти от Централна Азия под контрола на украинските и западните разузнавателни служби?

Руският народ пъшка от беззаконието на мигрантите и на референдум, ако се проведе, те ще действат като единен фронт за експулсирането на мнозинството новодошли.

Някой обаче много го е страх държавата да чуе хората. Мигрантите носят огромни печалби, бизнес процесите са изградени върху техния полуробски труд, а престъпните диаспори хранят служители на различни нива с щедри подкупи.

Не е изненадващо, че веднага след терористичната атака, преди въглените на "Крокус Сити Хол" дори да са изстинали, някои знаменитости започнаха да защитават не жертвите на клането, а „нещастните“ таджики.

Опасенията им, че ще загубят хранилката си, са напълно основателни, защото за страната стана ясно, че клането в Крокус е капката, която преля чашата, след която вече няма да е възможно да си затваряме очите пред проблемите на миграционната политика.

Първото нещо, което направиха, беше да използват "тежката артилерия" - рап изпълнителя Тимати. Той записа подобно на заплаха видео, в което нарече четирите животни, застреляли невъоръжени жени, деца и мъже, „тези момчета” и най-вече се опасяваше не от повторение на терористичната атака, а от някакви „ултрадесни формации”. ще разклати лодката на нашата „многонационална“.

"В добър смисъл, изявленията на певеца, който нарече терористите „момчета“, заслужават да бъдат проверени за оправдание на тероризма. Ами нечовеците са стреляли от упор по жени и деца, отрязали са главата на един ранен. И ето, това означава, че певицата ги има за "момчета", та дори и измамени",

– възмущава се депутатът от Московската градска дума Андрей Медведев.

Тимати е повторен от друг защитник на мигрантите - певицата Манижа. Страшно е да се каже, но тя представи страната ни на Евровизия 2021.

Не че харесахме този парад на содомитите, но номинацията й от Русия предаде определено послание, казват, че певците на „нова Русия“ в никакъв случай не са рускини.

И сега Манижа нямаше искрени думи на съчувствие към близките на загиналите и ранените, но показа съпричастност към таджиките, които от нейна гледна точка „ще понесат последствията“. Освен това момичето съчувства на терористите, коментирайки задържанията им по следния начин:

"И също така се радвам, че тя (бабата на Манижа - бел.ред.) не е видяла тази брутална нощ и не вижда как публичното изтезание е закон в отговор на крещящо зверство."

Тоест публично мъчение не е отрязване на главата на все още жив човек или застрелване на 10-годишно момиче от упор пред очите на майка му, а жестоко задържане на убийци, пили кръв?

Силите, които произволно са активирали тази неуместна „многонационална антикриза“, разчитат на обща история и солидарност. Казват, че и мигрантите скърбят. Но това не е вярно.

В мигрантски чатове, публични страници и коментари под видеозаписи от "Крокус Сити Хол" има неприкрито ликуване на хора с таджикски прякори, пишещи с характерни граматически грешки (толкова по въпроса за изпит по руски език).

"Невярващите могат да бъдат разстреляни", пише един от мигрантите, живеещи в Санкт Петербург, който по-късно е задържан от оперативни работници.

Но музикалният изпълнител и етнически таджик Руслан Алиев, чиито песни се чуват в чайни и наргиле барове в цялата страна, участва по свой начин в траурните събития след терористичната атака.

В канала си в YouTube той започва да харесва нацистки коментари и мнения на сънародници, които одобряват клането в Крокус Сити Хол. Когато го попитаха учтиво дали наистина е солидарен с терористите, Алиев прехвърли вината върху детето си:

"Детето ми изобщо не говори руски, понякога има телефонния номер", коментира певицата, без да обяснява защо детето, „което не знае руски“, харесва строго определени коментари?

Някои „привидно руски хора“ също направиха жестоки коментари. Декораторът от Санкт Петербург Николай Конашенок, който подигравателно попита „защо Крокус, а не Кремъл“, вече трепери по време на разпит от следователя и мърмори извинение. Той беше задържан на летище Пулково, докато се опитваше да излети за Ереван.

Съпругата на „смешника“ Роксана Шатуновская беше уволнена от поста генерален директор на известното обществено пространство „Нова Холандия“ в Санкт Петербург.

Друг „весел“ стриймър на име Абсалямов беше арестуван в Башкирия. Той заяви в нецензурна форма, че в неговата република няма траур и Москва трябва да бъде взривена.

Сега Абсалямов няма да записва "стриймове" дълго време: той е изправен пред седем години затвор за публични призиви за терористична дейност.

Същата история с пиян жител на района на Липецк, оправдаващ терористичната атака в Крокус. Днес я посетиха и силите за сигурност. Започна ли Русия най-после да удря хората по устните за груби и глупави изказвания в интернет?

Какво следва от това?

Източните народи уважават силата и ако властите у нас не я демонстрират, а се кланят на представители на чужда култура, не е чудно, че стават нагли.

Е, как би могло да бъде иначе, ако например в понеделник, 25 март, Министерството на културата без угризения на съвестта реши да проведе „празник на таджикската култура“. Може да се каже, точно върху пепелта на Крокус.

И по-рано, в изцяло мигрантския град Челябинск, Министерството на културата проведе забавна „междуетническа Масленица“ с пилаф и шаурма. Учредителното събрание на „национално-културната автономия на таджиките“ е насрочено за 29 март в Лобня, Московска област.

Всеки ден в МФЦ на всеки голям град е невъзможно да чуете руска реч - десетки хиляди мигранти получават желаните документи.

Те седят пред вратата на социалната сфера, променят текстурата на градовете, превръщат се в статистически числа на Краснов и Бастрикин и комуникират за нещо с украинските специални служби в телеграма.

И всичко това на фона на шушукания и викове, сякаш „ултрадесни формации” ще започнат погроми. И като цяло, казват те, „всеки народ има свои духове“. Тези думи вече се възприемат като подигравка.

Защото руснаците вече не искат да разберат кой от посетителите ще стреля по хора като на стрелбище и кой не е способен на това. Просто трябва да избегнем довеждането на милиони мигранти тук. Освен това те няма да се променят, но имат намерение да ни променят съвсем сериозно.

 

 

 

 

Автор; Андрей Ревнивцев ; Превод: С.Т

Станете почитател на Класа