Напрежението между НАТО и Русия расте

Напрежението между НАТО и Русия расте
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

Западните политици и техните медии ни внушават, че за всички злини по света е виновна Русия и нейния Президент Путин. В световните отношения сега шества лъжата. Лъжа навсякъде и във всичко. Откритият въоръжен конфликт между НАТО и Русия излезе на повърхността с въоръжения преврат в Киев през февруари 2014 г. Тогава руското ръководство и Президентът на Украина Янукович се въздържаха да отговорят с оръжие на въоръжените превратаджии на Майдана в Киев. И сгрешиха.

 

 

Превратаджиите сключиха след това споразуменията в Минск, за да подготвят своята власт в Украйна за диктатурата. Както призна по-късно федералният канцлер на Германия, г-жа Меркел, целта на превратаджиите е била да печелят време за подготовка за предстоящото членство в НАТО и за война срещу Русия, а не да изпълняват споразуменията от Минск през 2015 г. и след това. Ръководителите на Русия го виждаха, но продължиха да се надяват на разрешаване на проблемите с относително по-мирни средства, като се задоволиха с постоянното артилерийско обстрелване на източен Донбас в продължение на 8 години, където отдавна живее рускиговорящо население.

Това обаче не можеше да продължава безкрайно. Руското ръководство подготви и изпрати на страните от НАТО няколко проекта за мирно споразумение и предложи преговори на тяхната основа. Страните от НАТО подритнаха високомерно тези проекти за споразумения, без дори да ги прочетат внимателно. А управниците на Украйна правеха това, което им нареждаха от НАТО. Те бяха заети с подготовката за приемане на Украйна в НАТО. Ръководството на Русия нямаше друг избор и в началото на 2022 г. пристъпи към военни действия. Всяка друга голяма държава би постъпила по този начин, в помощ на своите сънародници.

Натовските страни в началото бяха малко по-предпазливи във военната помощ за Украйна. Войната обаче през всичкото време остана като Война между Русия и НАТО на Украинска територия. Ако беше само между Русия и Украйна, тя отдавна щеше да е приключила, защото Украйна сама е далеч по-слаба от Русия.

В началото Натовските страни доставяха на Украинската армия относително стари и леки оръжия, като постепенно пристъпваха и към по-тежки. Обучаваха елитни части на Украинската армия и хиляди фанатични доброволци от Полша, Литва, Латвия, Естония и други източноевропейски държави. Предоставяха им цялата оперативна военна информация. Изпращаха им и военни лица под формата на доброволци, и т.н. Натовските правителства бяха в началото малко по-предпазливи, за да не дразнят Русия. Те очевидно разбираха, че вършат нередни неща. В самото начало се въздържаха официално да изпращат тежко въоръжение, но като видяха, че руснаците не реагираха така остро, както се очакваше, пристъпиха и към изпращане на най-тежко и модерно оръжие: артилерия, танкове, самолети, противовъздушна отбрана, ракети и т.н. В началото на тази година Френският президент заяви открито, че в близко бъдеще може да изпратят в Украйна и цели военни поделения на Натовските армии.

Това преля чашата. Руското ръководство обяви, че ако това бъде направено, Русия ще е свободна да действа, както намери за добре, в името на сигурността на своята държава. На всички компетентни хора по света и особено на военните беше ясно, че Русия не може да бъде победена. Защото е много по-голяма и като крайна мярка за своето оцеляване ще прибегне до ядрено оръжие. Като в началото, започне с тактическо атомно оръжие.

Но дори и това не укроти налудничавите ръководители на някои Натовски държави. Те пристъпиха към най-отвратителния терористичен акт с убийството на около 150 мирни граждани преди няколко дни в концертна зала край Москва. Нямам думи да опиша омерзението си от този варварски акт. Извършителите вече са известни. Поне част от тях. Сега предстои да се установят поръчителите. Убеден съм, че и те ще бъдат разкрити

Аз не познавам фактите. Руските следствени органи сега ги установяват. До сега руските власти бяха много сдържани и търпеливи при разкриването на подобни факти, между които и на дъщерята на един голям руски коментатор, убита миналата година по сходен зверски начин. Вече няма място за повече търпение от руска страна. Руският народ, а и всички порядъчни хора по света чакат с нетърпение разкритията на руските следствени властиследствените власти. Вече стана ясно, че въздържанието не е полезно.Сега е много важно да се разкрият и поръчителите на това варварство. И да бъдат наказани. Независимо кои са те. Дори и да са високопоставени личности от други държави. Ако това не стане в близко бъдеще ще научаваме за още такива терористични зверства. Нужен е мощен ответен удар от руска страна. Изстрадалият руски народ и приятелите на Русия по света чакат да разберат, че в Руската федерация може да се живее мирно и сигурно.

Ако се установи , че това зверство е подготвено и осъществено с някакво участие на Натовска държава, а също и Украйна, Русия навярно ще се чувства свободна да отговори с не по-малко мащабно възмездие. Ответният удар на Русия трябва да бъде зашеметяващ. Трудно ми е да си представя последствията от отмъщението на Русия, на което тя ще има право.

 

 

Станете почитател на Класа