«Зомби президентството» на Байдън

«Зомби президентството» на Байдън
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.09.2021
  • Сподели:

Катастрофалното решение на Байдън да напусне Афганистан може да има отрицателно въздействие върху американската програма за завръщане на Луната, наречена «Артемида», пише The Hill. В този контекст, според вестника, въпреки че американският президент може да се изкуши да отклони вниманието от Афганистан към космоса, той трябва да стои настрана от Артемида, в противен случай може отново да направи грешка.

 

"Зомби президентството" на Байдън да не се намесва в "Артемида", защото и там ще катастрофира"

 

 

Хаосът, който завладя Афганистан след решението на американския президент Джо Байдън да изтегли войските, на теория няма нищо общо с програмата на НАСА „Артемида“ за завръщане на Луната. На пръв поглед изглежда, че нима нищо общо вежду Афганистан и Луната. Въпреки това, като се има предвид, че изтеглянето от Афганистан изглежда погреба президентството на Байдън, способността му да повлияе на всичко — да не говорим за завръщането на САЩ на Луната — поражда някои съмнения, пише The Hill.

 

Активен президент може да гарантира успеха на проект като Артемида. По-специално, навремето програмата на Аполо беше популяризирана както от Джон Кенеди, така и от Линдън Джонсън. Програмата за космическата совалка беше спасена лично от президента Джими Картър…

 

Афганистан поставя под съмнение способността на Байдън да взема разумни решения, съмненията за способностите му са факт дори сред някои от бившите му приятели.

 

«Зомби президентството» на Байдън вероятно ще повлияе отрицателно на разпределението на допълнителните средства за НАСА, разширяването на програмата «Артемида» и завръщането на Луната по график.

 

Разбира се, би било хубаво в Белия дом да има по-енергичен и компетентен човек, способен да поема личен контрол върху ситуацията от време на време. Това обаче ще се решава от президента, който ще бъде избран през 2024 г.

 

„Що се отнася до Байдън, най-доброто, което може да се очаква от него, е да застане настрани и да даде възможност на Артемида да се развива. Може да се изкуши да използва тази програма, за да отвлече вниманието от фиаско в Афганистан. Но, както показва историята, той и тук ще сгафи“, обобщава The Hill.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа