„Никой робот няма да влезе в Мачу Пикчу“

„Никой робот няма да влезе в Мачу Пикчу“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    10.09.2021
  • Сподели:

Снимачният екип на следващия филм от сагата „Трансформери", „Пробуждането на зверовете", вече е в град Куско, Перу, за да заснеме някои от сцените в цитаделата на Мачу Пикчу, съобщи агенция Andina.


Въпреки че компанията Paramount Pictures вече има разрешение да снима в историческото светилище, построено от инките, властите на археологическия парк уточниха, че ще бъдат много внимателни, за да избегнат евентуални щети.


„Нека бъде ясно, че никой от роботите няма да влезе в Мачу Пикчу, дори и само ръката на робота", каза Хосе Бастанте Абухадба, шефът, отговарящ за едно от седемте чудеса на света.


В диалог с медията Абухадба уточни „Само двамата главни актьори ще бъдат заснети в Мачу Пикчу, а останалото ще бъде виртуално пресъздаване на роботите".


Абухадба увери също, че екипът се е съобразил с писмото за ангажимент да не засягат патримониума, както и с определени ограничения при въвеждане на оборудване в туристическата атракция.


Във вторник група от 100 души, работещи по проекта, пристигна в Лима, Перу, включително актьорите Антъни Рамос Мартинес и Доминик Фишбек, които пристигнаха в Куско в късните часове.


„Като режисьор, намирам за наистина вдъхновяващо да потопя филма ни в перуанската култура", каза режисьорът на филма Стивън Кейпл-младши по време на виртуалното представяне на снимките.


За този проект, който ще бъде пуснат по кината през юни 2022 г., Paramount Pictures работи с местната продуцентска компания Apu Productions, която предоставя логистични услуги, персонал, локации и други.

Станете почитател на Класа