Намерено тяло в търсене на укриващ се крайнодесен войник

Намерено тяло в търсене на укриващ се крайнодесен войник
  • Публикация: 
  • Дата:  
    20.06.2021
  • Сподели:

При издирването на белгийски войник с крайнодясна гледка е открито тяло, изчезнало в средата на май, след като е взело оръжие от военна база.

 

Прокурорите твърдят, че тялото, открито в гориста местност близо до холандската граница, вероятно е на Юрген Конингс, 46.

 

Конингс, който беше в списъка за наблюдение на заподозрени екстремисти, отправяше заплахи, включително срещу експерта, ръководил отговора на Белгия на Covid-19. 

 

Стотици офицери бяха разположени в едномесечното преследване.

 

Тялото е намерено в националния парк Хоге Кемпен близо до град Дилзен-Стокмон в неделя, а прокурорите твърдят, че първоначалните наблюдения предполагат, че мъжът се е застрелял. 

 

В докладите се казва, че Конингс, инструктор по стрелба, изчезнал на 17 май, е оставил писма, в които се казва, че "вече не може да живее в общество, където политици и вирусолози са ни отнели всичко". Миналия месец бе открита неговата кола, съдържаща четири противотанкови ракетни установки и боеприпаси.

 

Случаят повдигна въпроси за това защо известен крайнодесен съмишленик - един от поне 30 войници, които са били наблюдавани от белгийското звено за анализ на заплахите - е получил достъп до военни оръжия.

 

 

БиБиСи, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа