Бившият шеф на Met интервюира принц Чарлз заради предполагаем заговор за убийство на Даяна

Бившият шеф на Met интервюира принц Чарлз заради предполагаем заговор за убийство на Даяна
  • Публикация: 
  • Дата:  
    19.06.2021
  • Сподели:

Бившият шеф на столичната полиция Джон Стивънс разкри, че е разпитвал принц Чарлз заради твърденията, че е планирал да убие Даяна, принцеса на Уелс.

Чарлз е интервюиран като свидетел през 2005 г., по време на тригодишно разследване на смъртта на Даяна в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., съобщава Daily Mail.

Той беше разпитан относно бележка, която бившата му съпруга беше написала през 1995 г., предвиждайки, че тя ще умре поради „неуспех на спирачките и сериозно нараняване на главата“, за да може Чарлз да се ожени за бившата бавачка на синовете си Тиги Леге-Бурк. По това време циркулираха фалшиви слухове, че принцът и Леге-Бурк имат връзка. 

Бележката, която бе връчена на нейния иконом Пол Бърел, гласеше: „Днес през октомври седя тук на бюрото си и копнея някой да ме прегърне и да ме насърчи да държа силен и да държа високо главата си.

„Тази конкретна фаза в живота ми е най-опасната. Съпругът ми планира инцидент в колата ми. Неуспех на спирачката и сериозно нараняване на главата, за да му даде пътят да се ожени за Тиги.

„Камила не е нищо друго освен примамка, така че ние сме използвани от мъжа във всеки смисъл на думата.“

Daily Mail съобщава, че лорд Стивънс е прочел бележката на Чарлз на среща в двореца Сейнт Джеймс в Лондон и след това го попитал: „Защо мислите, че принцесата е написала тази бележка, сър?“

Чарлз отговори: „Не знаех нищо за [бележката], докато не беше публикувана в медиите.“ Mirror публикува част от бележката след сделка с Burrell през 2003 г. 

Стивънс попита: „Не сте ли обсъждали тази бележка с нея, сър?“ на което Чарлз отговори: „Не, не знаех, че съществува.“

Стивънс също попита: „Знаете ли защо принцесата изпитва тези чувства, сър?“ а Чарлз отговори: „Не, не знам.“ 

Принцът на Уелс не е бил интервюиран като заподозрян. 

Guardian, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа