Майк Пенс казва, че той и Тръмп „може никога да не се видят очи в очи“ относно атаката на Капитолия

Майк Пенс казва, че той и Тръмп „може никога да не се видят очи в очи“ относно атаката на Капитолия
  • Публикация: 
  • Дата:  
    04.06.2021
  • Сподели:

Майк Пенс заяви, че не е сигурен, че двамата с Доналд Тръмп някога ще видят „очи в очи“ за случилото се на 6 януари, когато тълпа от привърженици на президента нахлуха в Капитолия в опит да отменят изборите. 

 

Пенс, говорейки на републиканска вечеря в щата Ню Хемпшир с предсрочно гласуване, даде най-обширните си коментари до момента за смъртоносните събития, когато бунтовниците нахлуха в сградата на Капитолия, някои скандираха „Обесете Майк Пенс!“ след като вицепрезидентът заяви, че няма властта да отмени победата на Джо Байдън. 

 

„Както казах този ден, 6 януари беше тъмен ден в историята на Капитолия на Съединените щати. Но благодарение на бързите действия на полицията на Капитолия и федералните правоохранителни органи, насилието беше потушено. Капитолът беше подсигурен - каза Пенс.

 

„И същия ден свикахме Конгреса и изпълнихме задълженията си съгласно конституцията и законите на Съединените щати“, продължи Пенс. „Знаете ли, президентът Тръмп и аз говорихме много пъти, откакто напуснахме поста си. И не знам дали някога ще се видим очи в очи в този ден. "

 

Това беше рядко изказване за Пенс, който прекара четири години лоялно до шефа си на фона сред противоречия, разследване и импийчмънт. Това идва, когато Пенс осмисля своя потенциал за Белия дом през 2024 г. и тъй като републиканците, някои от които са били ядосани на Тръмп в дните след въстанието, до голяма степен се обединяват около бившия президент.

 

 

Guardian, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа