Олимпийският спонсор Toyota е „загрижен“ от общественото недоволство от домакинството на игрите.

Олимпийският спонсор Toyota е „загрижен“ от общественото недоволство от домакинството на игрите.
  • Публикация: 
  • Дата:  
    14.05.2021
  • Сподели:

Toyota, един от водещите спонсори на тазгодишните олимпийски и параолимпийски игри, казва, че е "загрижена" от количеството обществено разочарование, насочено към спортистите преди зрелището.

С нарастването на случаите на Covid-19 в Япония гражданите се питат дали е подходящо да се организира такова голямо спортно събитие, като някои от състезанията, които ще бъдат в Токио, ще станат цел. 

"Ние сме дълбоко загрижени от притесненията, че спортистите са станали обект на разочарования на някои хора от текущата медицинска ситуация", каза оперативният директор на Toyota Джун Нагата.

Toyota е една от 15-те световни компании, които съставляват програмата „Олимпийски партньори“ - най-високото ниво на спонсорство на Олимпиадата - което им дава „изключителни за категорията права за маркетинг на летните, зимните и младежките олимпийски игри“. Toyota стана част от програмата през 2015 г.

"И ние работим, за да определим какво можем да направим като спонсор, за да помогнем в тази ситуация, защото наистина сме загрижени за ситуацията като най-спонсор", добави Нагата. "Искрено се надяваме и желаем спокойствие за всички спортисти и хората в тази страна, което може да бъде осигурено, и това е откровеното и честно чувство, което имаме в този момент.".

Япония наскоро удължи третото си извънредно положение в страната на фона на пандемията, повдигайки опасения за безопасността на доброволци, спортисти, служители и японската общественост. 

Онлайн петиция, призоваваща за отмяна на Олимпийските игри в Токио, събра над 200 000 подписа през последните няколко дни.

Междувременно отборът по лека атлетика на САЩ (USATF) съобщи в сряда, че е отменил своя предолимпийски тренировъчен лагер в Япония, позовавайки се на несигурност около състезанието. 

„USATF предостави вътрешни конкурентни възможности чрез поредицата си„ Пътуване до злато - Токио “и насърчи екипите на USATF от екипа да останат в САЩ и да тренират“, се казва в изявление на USATF. 

"USATF и техните спортисти очакват с нетърпение Олимпийските игри в Токио и са благодарни на хората от префектура Чиба и цяла Япония за постоянната им подкрепа."

Решението идва, тъй като поне 35 от 528 олимпийски "Приемащи града" в Япония са отменили сделки за приемане на спортисти по време на игрите. 

Проектът "Град-домакин" ще посрещне спортисти от 184 държави в Япония за обучение и културни програми.

В сряда говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс увери репортерите, че плановете за домакин на пълните игри продължават, въпреки нарастващата загриженост на обществото. 

Отложените Олимпийски игри в Токио 2020 трябва да започнат на 23 юли 2021 г. 



 CNN, Превод: Алекс Тодоров




Станете почитател на Класа