Путин: "Сценарият за апокалиптична война с Украйна няма да се състои"

Руският президент Владимир Путин заяви, че не трябва да очакваме война с Украйна. "Мисля, че този апокалиптичен сценарий е почти невъзможен и се надявам, че никога не ще се случи", каза руският лидер в интервю с журналиста Владимир Соловьов от канала Русия 24.
Ако са изпълнени споразуменията от Минск, положението в Украйна ще се нормализира, каза руският президент. Споразуменията от Минск не са просто документ, изготвен от четирите страни в преговорите, но се консолидират в резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и са придобили формата на международен правен инструмент, "каза президентът.
Според Путин, докато споразуменията от Минск се спазват, няма нужда да се прибягва до "спешни мерки". Освен това Путин заяви, че европейските лидери избират да игнорират някои нацистки елементи от конфликта в Украйна, в отговор на въпрос за това дали е успял да привлече вниманието на европейските си колеги към присъствието на нацистката идеология триумфираща в Киев. "Но бих казал, че те имат искрено желание да се намери компромис, който ще доведе до окончателното решение", каза руският президент, позовавайки се на колегите си от Германия и Франция.

Станете почитател на Класа