Ако се раздаваха Оскари в ООН

Oткъс от речта на израелския посланик Просор на заседание на Съвета за сигурност, посветено на поддържането на международния мир и сигурност, отбелязвайки 70-годишнината на ООН:
"Ако бяха раздавани Оскари в рамките на ООН за поддържане на международния мир и сигурност, аз не бих се изненадал, ако бъдат наградени следните кандидати:
В категория за Най-добър Актьор - за поведение като страна обичаща мира, докато активно разработва ядрени възможности, за отричане на Холокоста и заплашване с унищожаване на друга държава-членка, Оскарът отива ... в Иран.
В категорията за Най-добър актьор в Поддържаща роля - за неуморна подкрепа на режима на Асад в убийството на стотици хиляди цивилни, Оскарът отива ... при Хизбула.
В категорията за Най-добри Визуални ефекти - за изчезване на жените от публичното пространство, Оскарът отива ... изненада ... в Саудитска Арабия.
И най-накрая, за пренаписване на историята, Оскар за Най-добра Редакция отива ... в Палестинската автономия. Но истината е - Палестинската автономия вече е получила достатъчно награди от тази институция ".

Станете почитател на Класа