Британски боец в Сирия - за Ислямска държава: "Дезорганизирани и дрогирани"

Бивш британски войник, напуснал страната, за да се присъедини към кюрдските бойци, които се борят срещу ислямската държава, говори за преживяванията си, като твърди, че повечето от бойците се бият без ясно лидерство и под влиянието на наркотици.
Джейми Рийд е един от бившите британски войници, присъединили се към Пешмерга през ноември миналата година. След завръщането си у дома през декември, той заяви, че ще се върне в борбата въпреки смъртните заплахи, които е получил от Ислямска държава. По време на речта си на среща през седмицата, организирана от частна британска охранителна фирма, той каза, че ИД не е нвикак структурирана или организирана.
Рийд каза, че бойците на ислямска държава приличат на чиновници, на които са дадени насоки и е наредено да ги следват. "Те нямат друг избор, те нямат информация, нито ясно лидерство. Много от тях са силно ангажирани в употребата на наркотици, защото са ужасени", добави той.
Бившият войник каза, че наградата на 384 000 долара за главата му, обявени от Ислямска държава няма да му попречи да се върне, за да се бори. "След атентатите от Париж имаше полицейски служители около къщата ми. Полицаите бяха сигурни, че е мой ред".

Станете почитател на Класа