Обама: "Понякога извиваме ръцете на други страни, за да направят каквото ние искаме"

Барак Обама призна, че въпреки неговата "силна вяра" в решаването на проблемите чрез дипломация, САЩ понякога трябва да "извиват ръцете на други страни, за да направят това, което искаме".
В интервю за Портал VOX, Президентът на САЩ Барак Обама призна, че в тяхната външна политика има "доза реалност, което понякога включва и извиване на ръце".
"Мисля, че ако нямахме реалистичен поглед, че около нас има лоши хора, опитващи се да ни навредят, нямаше да постигнем целите си", заяви Обама в отговор на въпроса дали смята, че политиката му съответства на философията на "политическия реализъм".
"Ние имаме най-силната армия в света, а понякога трябва да извиваме ръцете на други страни, чрез икономически, дипломатически и понякога военни методи, ако те откажат да правят това, което ние искаме ", добави президентът.
В същото време, Обама каза, че "моята външна политика се основава на силна вяра, че няма военно решение на всеки проблем на XXI век и ние трябва да използваме дипломацията винаги, когато можем."

Станете почитател на Класа