Половината британци вярват в извънземни

Проучване, обхванало 2000 възрастни във Великобритания, показва, че 44% от жителите на Острова вярват в съществуването на малките зелени човечета, съобщи „Дейли мейл“.
Мъжете са по-склонни да вярват в извънземни форми на живот, като 46% твърдят, че не сме сами във Вселената. Интересът към извънземните не спира дотук. Една трета от запитаните смятат, че трябва активно да се стремим към осъществяване на контакт с непознати форми на живот. Тази мисия обаче става много трудна, тъй като няма единно мнение какво точно се търси.
„Извънземната форма на живот може да бъде много различна от онова, което очакваме“, обяснява проф. Саймън Конуей Морис от Университета в Кембридж. Той обаче е уверен, че извънземните би трябвало да следват същите еволюционни правила като хората. „Животът би трябвало да следва водата и да бъде базиран на въглерода. Смятам, че когато намерим извънземен живот, той ще бъде изненадващо подобен на нас“, твърди още проф. Морис. Други експерти вярват, че извънземните вече са ни посетили. „През последните един милиард години е възможно извънземен продукт да ни е посетил, дори и извънземна мисия, даже и колонизационна вълна“, твърди проф. Пол Дейвис от Аризонския държавен университет.
Само 28% от запитаните са отговорили категорично, че не вярват в извънземния живот, а останалите 28% признават, че не са сигурни дали той съществува или не.

Станете почитател на Класа