Състареният вид не означава, че сме болни

Въпреки че повечето хора не искат да изглеждат по-възрастни, отколкото са в действителност, проучване на болница „Св. Майкъл“ в Торонто показва, че ако човек изглежда по-стар, то това не означава задължително, че е болен.
Изследването, цитирано от „Сайънс дейли“, индикира, че ако човек изглежда повече от 10 години по-възрастен, отколкото е, едва тогава може да се направи заключение, че той има здравословни проблеми. „Малко хора знаят, че когато лекарят описва пациента си на друг лекар, той често включва наблюдение дали пациентът изглежда по-стар от актуалната си възраст“, казва д-р Стивън Хуон. „Тази медицинска практика допуска, че хората, които изглеждат по-възрастни, е по-вероятно да не са в добро здравословно състояние, но това не е вярно“, добави Хуон.
Проучването на екипа показва, че когато пациентът изглежда до 5 години по-възрастен от годините си, това не може да е индикация за здравословното му състояние. Но ако според доктора изглежда 10 години по-стар от възрастта си, вероятността този човек да е в много лошо физическо или ментално здраве е 99%.

Станете почитател на Класа