„Фантомът на операта“ гостува в България с 14 представления от днес в НДК

„Фантомът на операта“ гостува в България с 14 представления от днес в НДК
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.04.2024
  • Сподели:

Оригиналната постановка „Фантомът на операта“ започва от днес поредица от 14 представления в Зала 1 на НДК. Със 130-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, сценични ефекти и повече от 230 костюма, спектакълът ще представи на публиката едни от най-известните мелодии на Андрю Лойд Уебър.

 

 

 

Българската публика ще види оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Това е най-дълго поставяният спектакъл на „Бродуей“ - повече от 35 сезона с 14 000 представления. "Боинг 747" - най-големият карго самолет в света, донесе в София стотици тонове товар с декори, техника и реквизит на една от най-мащабните продукции, идвали някога у нас.

 

Джорджа Уилкинсън: Зрителите на “Фантомът на операта“

усещат музиката и се свързват с нея

 

Във всяко представление на сцената излизат над 130 души - актьори, белетисти, музиканти от оркестъра. Участниците сменят над 230 костюма, използват се близо 300 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим. Пищните облекла са изработени от коприна, кадифе и дантели с над 1200 пришити скъпоценни камъни, мъниста и апликации. Завесата, която се спуска в пето действие, е направена от 20 000 копринени рози, ръчно бродирани в Китай. 

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сюжетът „Фантомът на операта”, базиран на класическия роман на Гастон Льору, се разиграва в Париж през 30-те години на миналия век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера.

„Фантомът на операта” ще се играе в рамките на 10 дни - до 21 април в зала 1 на НДК.

 

 

 

 

Калин Дацов

 

Станете почитател на Класа