Творци от Израел работят със студентите от филмовия факултет на НАТФИЗ

Творци от Израел работят със студентите от филмовия факултет на  НАТФИЗ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.06.2021
  • Сподели:

В продължение на седмица трима преподаватели от Факултета по изкуства – Хамидраша, към израелския колеж BEIT BERL водят специализирани модули от задължителната програмата на студентите в НАТФИЗ.

 

 

 

Третокурсниците от бакалавърските програми „Филмова и телевизионна режисура", „Филмово и телевизионно продуцентство", „Филмов и телевизионен монтаж", „Драматургия" работят  с  Арик Каплун върху писането на сценарий и режисура за филм. Амос Зипори въведе възпитаниците на специалността „Филмов и телевизионен звук" в спецификата на филмовия звукозапис, а  Илан Ягода помогна на магистрите от „Мениджмънт в екранните изкуства" и „Екранна режисура" да усвоят тънкостите в работата по документален филм.

 

 

Образованието в НАТФИЗ отговаря на международните стандарти за образование в областите на киното и театъра. Дори и в рестриктивните условия на пандемия то продължава да държи отворени вратите към света. Станете част от нашето семейство. Кандидатствайте сега!

 

 

Арик Каплун e филмов и телевизионен сценарист и режисьор, завършил професионалното си образование в Тел Авив.  Преподава телевизионна режисура във филмовото училище Camera Obscura, Тел Авив и Отворения университет на Израел. Филмите му имат международен престиж и са отличени с награди от Израелската филмова академия, Международния филмов фестивал в Карлови Вари и др.

 

0натт

 

Амос Зипори е работил по звука на повече от 45 филма – сред които доста документални филми и телевизионни сериали, повечето от тях отличени с редица престижни награди – „Walk on Water" (2004) Awards of the Israeli Film Academy, National Board of Review, USA и др.

 

1натт

 

Илан Ягода е сценарист, режисьор и продуцент на успешна поредица от документални филми. Последната му работа от 2020 г. Tuning (2020) е с номинация за Depth of Field Competition  на ocAviv Film Festival.

 

2хатт

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа