„Ерата на паниката“ излиза с логото на Колибри

„Ерата на паниката“ излиза с логото на Колибри
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2021
  • Сподели:

 

„Ерата на паниката” от Андрей Велков се появява на книжния пазал с логото на авторитетното издателство Колибри. . Авторът на „Български психар“, „Хрониките на Звеното“ и „Няма закога“ се завръща ударно 5 години по-късно със зрелищна книга, която всеки трябва да прочете и изживее. По думите на първите й читатели чакането си е струвало, защото „този път той прави с литературата това, което Тарантино прави с киното - превръща го в размазващ шедьовър, след който нищо вече не е същото.“ Премиерата на книгата ще се състои на 24 юни от 19:00 ч. в „Маймунарника“.

 

0епп

 

С „Ерата на паниката“ (296 стр., 18 лв., художник на корицата: Росен Дуков) Андрей Велков действително надминава себе си, пренебрегвайки жанровите граници. Представете си, че Нийл Геймън и Виктор Пелевин преплитат сюжетите и героите си. Припомнете си „Големият Лебовски“ на братя Коен и Херакъл от гръцката митология и ги пуснете в Матрицата. В „Ерата на паниката” невъобразимата реалност се превръща в абсолютна истина, а някои гълъби се оказват натоварени с важни божествени мисии. Главният герой Антон се опитва да живее мирно и щастливо, ала Негово Превъзходителство Животът го дебне зад ъгъла в готовност да внесе смут в привидното спокойствие и да създаде ужасяващ хаос и паника.

 

„И ако постмодернизмът свежда всичко до игра на повърхности и безкрайни вериги от знаци, то източноевропейският киберпрочит на тази тенденция – движението със звучното име турбореализъм – довежда нещата до екстремум и разглежда самата реалност като колективна халюцинация, като виртуалност, като код – програмен или просто символен. В тази крехка и самобитна, но много жива традиция се помещават както руският литературен великан Виктор Пелевин, така и българският хакер на човешките души Иван Попов, а струва ми се вече и Андрей Велков.”, отбелязва Александър Попов, автор и редактор в ShadowDance и преподавател по научна фантастика в Софийския университет.

 

„Ерата на паниката” е мощен и взривоопасен коктейл от оригинални идеи, хумор, ярки персонажи, напрежение, шокиращи обрати... Излиза книга, която не прилича на никоя друга - в момент, който не прилича на никой друг.

Станете почитател на Класа