„Дар от боговете“

С приказките от „Дар от боговете” вашето дете наистина получава един неочакван дар в началото на лятото. Защото авторът Иван Кожухаров е събрал в тази книжка не просто три дузини увлекателни истории, разказани на звънтящо чист български език, а и своите блестящи притчи за света на животните, в които неусетно се разкриват истините за взаимоотношенията между хората.
Иван Кожухаров е разказвач от световна класа. Започнеш ли да четеш „Дар от боговете”, трудно ще я оставиш, преди да си я изчел до края. Неговите приказки внушават колко е необходимо и полезно умението да общуваме помежду си, да имаме спокойствието и търпението да зачитаме чуждите гледни точки, да изслушваме другите. Защото диалозите в приказките показват, че в света на животните всеки чува другия. Макар и животните да са толкова различни помежду си, колкото са хората, те успяват да намерят онзи език на общуване, който ги прави приятели и партньори.
„Дар на боговете” ненатрапчиво въвежда онези позабравени ценности като чест, гордост, достойнство, търпимост към другите, които красят всеки човек и правят живота му интересен, хубав и смислен. Същевременно финият хумор в приказките често ни кара да се смеем над предразсъдъците, които съпровождат човешкия живот.
Не се чудете, че тази книжка ви е донесла не по-малко удоволствие, отколкото на вашето дете. Нейната тайна е, че тя е дар не само за децата, а и за вас.

Станете почитател на Класа