Осъденият в Гърция кандидат - кмет на Дупница Методи Захаринов ще иска преразглеждане на делото

Осъденият в Гърция кандидат - кмет на Дупница Методи Захаринов ще иска преразглеждане на делото
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.11.2023
  • Сподели:

Задържаният преди местните избори кандидат за кмет на Дупница Методи Захаринов, който има влязла присъда 6 години затвор за притежание на 9 фалшиви банкноти от по 50 евро от 2014 година, е наел адвокати и ще иска преразглеждане на делото в Солун. Това заяви Захаринов след заседание на кюстендилския Окръжен съд, на което трябваше да се гледа искането на прокуратурата за екстрадирането му в Гърция, цитиран от БНР.

 

 

 

Делото беше отложено за 28 ноември поради невъзможност защитата на Захаринов да присъства. Решение за екстрадирането му трябва да бъде взето до 60-дневен срок, поясниха юристи.

Мярката за неотклонение "задържане под стража" за Захаринов беше променена от Апелативния съд в парична гаранция от 2 500 лева. По делото за екстрадирането му той се яви, придружен от съпругата си Елена, която оглави инициативния комитет, издигнал кандидатурата му за кмет на Дупница.

Захаринов даде трети резултат, като събра 10%. Той е и екоактивист в близкото с. Яхиново, където живее със семейството си. На следващия ден, когато беше задържан - 12 октомври, е бил уволнен като инспектор в Противопожарната служба в Дупница.

В Яхиново и в Дупница в защита на Захаринов върви подписка, а утре - в първото заседание на новия Общински съвет в града, ще бъде прочетена и гласувана декларация в негова защита.

Той се надява присъдата му да бъде преразгледана и да бъде оневинен.

Станете почитател на Класа