Край: Вече е ясно къде ще се водят най-жестоките парламентарни битки!

Край: Вече е ясно къде ще се водят най-жестоките парламентарни битки!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.05.2024
  • Share:

Вече е ясна картината за изборите 2 в 1 - кой с кого и къде ще се бори за доверието ни. В 17.00 часа изтече срокът за регистрация на листите с кандидатите за депутати за предсрочните парламентарни и изборите за Европейски парламент. Къде ще са най знаковите битки и къде влизат нови играчи?

София

Лидерски сблъсъци по традиция се очертават в столичния 25-ти многомандатен избирателен район - най-големият в страната, който излъчва 14 депутати.

Един срещу друг ще се изправят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, ПП-ДБ традиционно вече залагат на Христо Петров - Ицо Хазарта, листата на "Възраждане" се оглавява от първия в партията - Костадин Костадинов, лидерът на БСП Корнелия Нинова е водачът на партията там.

ИТН също залагат на лидера си Слави Трифонов. ДПС са избрали Станислав Анастасов. И още един лидер - Ваня Григорова, ще е водач на листата на новата коалиция "Солидарна България".

Кърджали е знаково място, един от бастионите на ДПС. Какво се случва там?

Кърджали ще е един от най-интересните градове на този вот. Ненамерилата място в 49-ия парламент Цвета Караянчева отново е водач на листата на ГЕРБ в Кърджали. Традиционно в града се явява председателят на ДПС, а сега за първи път там под номер едно е именно Делян Пеевски.

Радослав Милев от ПП-ДБ ще се яви като водач на листата на коалицията, "Възраждане" излъчиха Георги Георгиев. До последно не беше ясно кой от БСП ще поеме водачесството там, но това ще е Христо Проданов. ИТН залага на Цветан Предов.

Почти лидерска ще е битката и за Пловдив. Именно листата за Пловдив-град е втората, която оглавява Бойко Борисов. Срещу него се изправя съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев, ДПС залагат на Танер Али, "Възраждане" на - Ангел Георгиев, БСП на Иван Петков, а ИТН на Станислав Балабанов.

Водачът на листата на ГЕРБ за евровота Росен Желязков ще води и листата в Благоевград. Срещу него се изправя бившият министър на регионалното развитие от ПП-ДБ Андрей Цеков. Градът е и вторият, който Делян Пеевски е избрал да е водач.

БСП залагат на лидера Корнелия Нинова, "Възраждане" на Цвета Рангелова, а най-малката партия в сегашния 49-и парламент ИТН - Тошко Йорданов.

Днес ПП-ДБ обявиха листите си за националния вот. Прави впечатление, че от лидерите на коалицията единствено Атанас Атанасов не води нито една листа, което повдига редица въпроси за политическото му бъдеще.

 

Станете почитател на Класа