Лошо отроче! Борисов издаде пикантна тайна за кабинета "Главчев"

Лошо отроче! Борисов издаде пикантна тайна за кабинета "Главчев"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.04.2024
  • Сподели:

"Виждам, че много хора се опитват да се упражняват върху нещо, което не разбират, а е хубаво да разбират.

Заради това напомням – въпросният разговор е на партийно събрание в район Подуяне.

Там симпатизантите и членовете на ГЕРБ, които бяха дошли, бяха бесни от назначенията на служебното правителство.

Уж правителството, което услужливо другите казват, че е на ГЕРБ, то майката на кмет от ПП е министър в правителството на „Главчев“, а кметът на Подуяне е о ПП, който спрял топъл обяд и други" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС).

"Както се казва половината министри са от ПП и ДБ.

От първия ден аз не съм съгласен нито с външния министър, нито с много от назначенията, но така е направил Главчев. 

Абсолютно съвпадение е, че няколко часа след това той е поискал смяна.

Аз поисках да бъде сменен, защото последните 9-10 месеца ГЕРБ носеше цялата отговорност за външната политика на държавата и искам това, за което сме се борили да бъде продължено", отсече Борисов.

"Призовавам колегите от ПП и ДБ и на Петков му пожелавам всичко най-хубаво, защото днес има рожден ден - още не съм му се обадил, защото нямам телефон... искам много ясно да стане, че философията на тази Конституция беше направена така, че трите партии в този блок - ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ да носят отговорност след като се премести тежестта за избора на служебен кабинет от президента в парламента.

Нека бъдат любезни и колегите Петков, Христо Иванов и Пеевски да не се махат и да не казват толкова лесно, че не носим отговорност от това, което сътворихме! Да, носим отговорността!", отсече лидерът на ГЕРБ и продължи:

"Помня правителствата на г-н Радев, които сключваха международни договори и участваха в международни срещи. В сегашната ситуация трябва да имаме много стабилно правителство.

В първите дни на зачатието на новата Конституция аз бях там и за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славово - какви са аргументите - не знам. Славов прие, дойде и после сътворихме това".

"Призовавам ги - за да не ни се смеят хората това, което подкрепихме трите партии, да бъдем на висотата и отговорността на сътвореното, защото иначе ще се получи лошо отроче, а в случая може да бъде и една добра Конституция, но трябва да има отговорен парламент".

Борисов бе категоричен, че отговорност за този служебен кабинет носи парламентът.

"Когато гласувахме Конституцията си говорихме, че 10 години ще бъдем един блок ПП,ГЕРБ и ДСП и никой не се притесняваше от коя партия е", призна лидерът на ГЕРБ.

Той призна, че Даниел Митов е ярка политическа фигура, но такива са и Спецов и Гвоздейков.

"Най-лесно е и аз да кажа "Абе, я си гледайте работата... който иска да отговаря" и после какво - да заварим още по-счупена държава", отсече Борисов.

 

Станете почитател на Класа