Иде жестока секира, ако се случи това с изборите

Иде жестока секира, ако се случи това с изборите
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.03.2024
  • Сподели:

Кампанията за предсрочни избори е започнала преди няколко седмици. Това заяви в ефира на "Дарик радио" социологът Стефан Георгиев.

 

 

"В началото си мислехме, че просто е въпрос на ротация, после започна да се повдига въпросът за подмяна на състава на Министерски съвет. От вчера ключовият въпрос е кога ще има предсрочни избори", обясни той.

По думите му още в началото на преговорите за ротацията е започнало „надиграване за пред публиката“ между "Продължаваме промяната"-"Демократична България" и ГЕРБ.

"И това надиграване приключи с невъзможност на ПП-ДБ и ГЕРБ да се разберат за продължаване на това, което те наричаха сглобка, но беше ясно, че е управляваща коалиция. Безспорно ДПС имаха своята роля и ще продължават да я имат в тези процеси", коментира социологът.

По думите му много голяма част от фокуса на партиите ще бъде в твърдите ядра, за да може поне да има максимизиране на политически капитал, независимо дали ще има избори 2 в 1, или те ще се разлеят във времето.

„Оттук нататък парламентарни избори заедно с евроизбори биха произвели един резултат, но разминаване с 2 или 3 седмици ще произведе резултат, който не е толкова предвидим“, обясни Георгиев.

 

Станете почитател на Класа