Румен Петков: Няма човек, когото Мая Манолова да не е излъгала .

Румен Петков: Няма човек, когото Мая Манолова да не е излъгала .
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.06.2021
  • Сподели:

Голям успех в битката с купуване на гласове беше отбелязан когато с лични разпореждания на бившият окръжен прокурор на Плевен бяха арестувани 5 души и осъдени по бързата процедура, коментира Румен Петков от АБВ, коалиционен партньор в „БСП за България“ по БСТВ.

 

"Една от целите на широката лява коалиция трябва да бъде да прекрати тази престъпна практика. 45-ят Парламент беше парламент на лъжата и гнусната спекулация. Грозно шоу, което отвращава хората от политиката. Аз не знам кой не беше излъган от Мая Манолова. Заяви, че няма да прави политически проект и 3 месеца по-късно направи партия. Билбордовете на нейната партия само по „Цариградско шосе“ се равняваха на броя на АБВ по цялата страна. Това са огромни пари, крадени от българите. Когато на омраза се даде трибуна и легитимност, няма защо да се чудим накъде върви държавата. Хората, които толкова искаха да свалят Гешев, бетонираха неговото място. Четири часа и половина 45-ят Парламент дискутира дали субсидията да бъде 8 лв. или 1 лв. при положение, че всички знаеха, че ще остане 8 лв. Контролираният хаос ни залива чрез телевизията и не виждаме как ни грабят чрез енергетиката", добави той.

 

"На хората им се внушава: "Политикът е вреден, дайте да сложим експерти", а реално някой слага политически експерти, който именно той ще управлява, без да носи отговорност. Здравеопазването и образованието са два належащи въпроса. Трябва да сложим край на това безумие болниците да са търговски дружества. Имаше период, в който Министерството на образованието обсъждаха вариант да извадят Христо Ботев от учебниците и в същият момент вкараха Бат Сали в Парламента. Друг голям въпрос, по който Обединената левица трябва да поведе успешна битка е свързан с реинтеграция на енергийната сигурност на България.

 

На нашата енергетика се гледа като на портмоне. Деформирахме като цяло материала в учебниците. Не може до 88-89-та година да сме държава с най-интелигентната младеж и най-високо оценявано в Европа образование, а днес да говорим за функционална неграмотност на деца в 8 и 9-ти клас. Катастрофално е. Продължаваме да не си даваме сметка какъв удар бе нанесен на образователната ни система. Имаме общини без средно училище. Гоним населението си. Не върнем ли принципите в устоите на обществото и институционализма, битката с мутрите е неравна.

Станете почитател на Класа