Ниновистко-герберска колаборация в Пловдив с опит за изборен саботаж

Ниновистко-герберска колаборация в Пловдив с опит за изборен саботаж
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.06.2021
  • Сподели:

Скандалното изтичане на лични данни от 16 РИК отвори кутията на Пандора за манипулации и фалшификации. Казусът е много интерес в неговата последователност на развитие. Започва със сигнал за публикуване на лични данни на членове на СИК в Пловдив град на страницата на РУК 16. Сигналът е получил на телефона си лично председателят на РИК 16 Спас Шуманов.

 

Ниновистко-герберска колаборация в Пловдив с опит за изборен саботаж

 

 

Същият го депозира с входящ номер в регистъра за жалби и сигнали с фиксиран час 10.45 ч на 15 юни. Там е отбелязано и лицето, подало сигнала – г-жа Диана Бикова, служител на сайта www.plovdiv24.bg.

 

Шуманов свиква извънредно заседание на РИК 16, на което информира за случая. Комисията разглежда сигнала, прави проверка и констатира, че към момента на подаване на сигнала нарушения няма.

 

Следва гневна тирада от Шуманов за отговорностите на членовете на комисията и двамата IT –специалисти към нея. Той настоява последните веднага да бъдат освободени с мотива за допусната грешка.

 

По-интересното е, че е готов с други две предложения, които веднага да встъпят в длъжност. Междувременно конфискува двата печата на РИК 16 и квалифицираните електронни подписи (КЕП) на айтитата. Дава ясно да се разбере, че с тях ще разполага единствено и само той.

 

Представителите на политическите сили в РИК 16 (извън ГЕРБ) реагират остро на узурпирането на средствата за валидизиране на решения и документи.

 

Скандалът обаче има и втори план.

 

На кого служи смяната на компютърните специалисти, кого обслужва и защо е нужна?

 

Каква е ролята на журналистката от сайта, близък до Тотев?

 

Защо официалният сигнал до ЦИК по същия случай е от друго лице и с днешна дата, след като преписката на РИК 16 вече е изпратена на ЦИК?

 

Общите места в картинката са лицата, близки до бившия градоначалник, станал печално известен с филмчето „ГЕРБ прави избори“.

 

Припомняме, че лентата запечатва указанията на Тотев към членове на СИК как да манипулират резултатите от вота.

 

Интересна е и медийната нишка.

 

Въпросната журналистка подава сигнала на личния телефон на Шуманов. Същата в момента е пиар на листата на БСП.

 

С други думи, подводница на Тотев в червената централа.

 

Това обяснява и пряката й комуникация с шефа на пловдивската РИК. Самият Шуманов минава за един от най-верните хора на Иван Тотев и неговата задача е да контролира изборния процес.

 

С точните IT-специалисти и с безконтролното ползване на печати плюс КЕП-овете във всеки момент изборите могат да бъдат саботирани. Интересно защо спят предизборните щабове на политическите сили в града.

 

 

Станете почитател на Класа