Дончева: Радев трябва да разбере, че в политиката има тежки раздели и да освободи Пламен Узунов

Дончева: Радев трябва да разбере, че в политиката има тежки раздели и да освободи Пламен Узунов
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.06.2021
  • Сподели:

Разграждането на модела ще го правят партиите на промяната, достатъчно е ДПС да не пречи и ако иска, да подкрепя определени неща с гласуване, заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1 председателят на "Движение 21" Татяна Дончева.

 

 

"Искаме или не искаме, зависим от това колко гласа ще съберат на изборите партиите на промяната. Това, което в момента дават социологическите агенции, съвсем не ни прави носители на над 120 гласа. А дори и да имаме 123-125 гласа, не може да издържим в парламента достатъчно дълго време. Без да имаме 15-20 гласа, дори 30 гласа над 120, ние не можем да направим нормално движение на законодателната програма и трябва да си даваме сметка за това, заяви Дончева и добави: Не можете да откажете никоя подкрепа." 

Според нея, ако партиите на промяната успеят да съставят правителство, не бива да включват ДПС в правителството и задължително трябва да "изровят далаверите на Пеевски и да се разровят в далаверите на ДПС в зедемелското министерство и Държавен фонд "Земеделие", но не може да се забрани на ДПС да подкрепя този кабинет.

 

 

 

 

"Когато ние преследваме далаверите, в които са свързани хора на ДПС, си вършим работата, но защо трябва да забраним на ДПС да подкрепя правителство или законодателни решения", заяви тя.

Според нея новият парламент трябва да започне с приемането на декларация за национално съгласие, чрез която партиите да се обединят около 5-6 национални приоритета и хоризонт за тяхното изпълнение. 

Дончева коментира и че според нея президентът Румен Радев трябва да разбере, че "в политиката има тежки решения на раздяла с близки приятели, които те застрашават" и да освободи своя съветник Пламен Узунов.

Станете почитател на Класа