Проф. Ангелов посочи най-големите лъжи на служебния кабинет

Проф. Ангелов посочи най-големите лъжи на служебния кабинет
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.06.2021
  • Сподели:

В момента няма управление на здравната криза. Виждам административен хаос и произвол в министерството. Това заяви бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в ефира на bTV.

 


"Донесъл съм две заповеди с един и същи номер, качени на сайта на министерството в рамките на 2 часа. Първият касае влизането на румънски граждани в България. След 2 часа се качва новата заповед със същия номер, която променя датата. В тази заповед обаче никой не мисли за българските граждани, които трябва да са приоритет за един министър", заявява той.

"Хоп, на другия ден отново се променя заповедта. В тази заповед, ако единият член на дадено семейство е българин, а другият не е, той ще бъде поставен под карантина. Тук няма равнопоставеност в едно семейство", уточни проф. Ангелов.

"Крайният резултат е стопиране на ваксинационната кампания. Хората не искат да се ваксинират. Министърът каза, че има съмнения във ваксините. Подготвя ли в момента страната отказ за доставка на ваксини за следващите месеци? Това питам като български гражданин", добави той.

"Един от заместниците на Кацаров каза, че българското правителство е взело грешно решение, когато е заявявало количеството ваксини без анализ. Питам какъв анализ направиха сега те, поръчвайки ваксини за 2022 г. и 2023 г. за над половин милиард лева", уточни проф. Ангелов. 

Запитан сега без НОЩ какво ще се случи, той отвърна: "То се случва вече. Щабът информираше хората всяка седмица. Държахме интереса на хората. По този начин обърнахме тенденции. Желаещите да се ваксинират в началото бяха по-малко от 30%. Ние оставихме 65% желаещи да се ваксинират. Без кампания, за която да сме платили и един лев".

  • "Огромна лъжа е, че хората в НОЩ са получавали заплати. В момента има адски много лъжи и има дефицит на истина. Друга голяма лъжа е, че е имало подслушване. Като казваш такива неща - излизаш и ги доказваш. Всичко друго е несериозно", категоричен бе бившият здравен министър. 

Проф. Ангелов коментира и обвиненията, че огромните дългове на Александровска болница са натрупани по неговото време, като загубата е 68 млн. лева.

"Да, цифрата е вярна, но само тя! Ще кажа нещо, което никога не е обявявано в медиите. През 2012 г., когато дойдох като директор, финансовата загуба бе близо 30 млн. лева, а болницата приличаше по думи на мои колеги на "гробница". Трябваше да бъде реформирана и обновена, за да продължи да съществува", уточни той.

"33 млн. бяха приходите на болницата през 2013 г. Сега са 78 млн. лева. Според счетоводната сметка в загубата за последните 3 г. има трайна тенденция за намаляване. Сега, когато една болница започва да работи, тя трябва да бъде "шамаросана" и унищожена, защото се целят в проф. Ангелов", категоричен бе бившият здравен министър.  "Много гръмки са думите на служебния здравен министър за "чудовищната смъртност по време на пандемията". Няма нищо лошо да се разследват причините за високата смъртност, те трябва да се разследват и трябва да си направим изводите, за да можем да взимаме правилни решения за бъдеще.

Преди време Кацаров обяви, че хора не умират от коронавирус, а с коронавирус. Такива изявления трябва ли да се разследват? Трябва ли да се разследват хора, които казват: "Аз имам съмнение във ваксините"? Тези странни тези разколебаха българите. Ние много дълго време се борехме именно с такива тези", каза още проф. Ангелов.

Станете почитател на Класа