От "Има такъв народ" нарушиха мълчанието

От "Има такъв народ" нарушиха мълчанието
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.05.2021
  • Сподели:

Включих се в политиката, защото положението в България стана нетърпимо заради корупционните практики, няма бъдеще за децата, липсва върховенство на закона. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ Любомир Каримански от "Има такъв народ", който е депутат в 45-то Народно събрание и финансов експерт.

 

В програмата ни има пет основни стълба в сектор "икономика и финанси". Всеки може да се запознае с програмата ни на сайта на партията, а и по време на предизборната кампания тя ще бъде по-подробно разяснена, заяви той.

 

Не става ясно защо Българската банка за развитие (ББР) дава такива големи кредити на осем фирми и защо те не търсят тези кредити от търговските банки. Много е важно да се сравни средният лихвен проценрт за периода в търговските банки и в ББР – този процент ще се окаже много по-нисък в ББР. В ББР Управителният съвет никога не е търсил ефективност на банката. Големите експозиции би трябвало да се държат под око от надзора на банката Надзорният съвет е можел да изисква от одитния комитет на банката да проверява всичко, посочи Каримански.

 

Имам информация, че при някои от сделките в ББР е имало конфликт на интереси. Например човек от ръководството на банката е отпуснал кредит на дъщерно дружество на банката. При 2016 година председателят на Управителния съвет на банката е гласувал да се отпусне този кредит на дружество, на което е изпълнителен директор. Кредитът не е толкова голям, като осемте, но тази практика показва, че в банката най-вероятно са правени и други нарушения, подчерта Любомир Каримански.

Станете почитател на Класа