За вътрешно-партийната опозиция в БСП и връзката им с Борисов

За вътрешно-партийната опозиция в БСП и връзката им с Борисов
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.05.2021
  • Сподели:

Ако се загледате тези хора в БСП с най-лява риторика са се нагушили доста добре през последните десетина години.

Кирил Добрев, разпаления опозиционер разполага с един букет мини ВЕЦ-ове. Всичките -направени по Боково. Да ви информирам – по Боково нито един ВЕЦ не можеш да направиш без да си платиш където трябва, и то да платиш много. Не просто няма да ти издадат ОВОС за ВЕЦ-а, но дори няма да получиш отговор. В РИОСВ ще си чакат някой да им се обади да придвижат проекта ти. Е, ако си на високо място в БСП може и да не си платил. Може договорката да е друга.

 

Да върнеш услугата, например.

 

Гергов, известен също така като Гербов…

 

И той се бие в гърдите, че е с леви разбирания. Което не му попречи да получи 50 милиона лева от Боко за една Дупка във Варна. За която няколко години по-рано не му дадоха и 18 милиона, много било. А преди 2 години двойно повече, вече не беше много, а тамън.

 

Шефове от МВР (наляво), кметът Борисов, президентът Първанов и вътрешния министър Румен Петков на мач, 2005 г. Борисов и Първанов показваха близост и немерения за общи политически действия, които станаха факт във второто правителство на Борисов. Тогава партията АБВ на двамата вдясно стана коалиционен партньор на Борисов. Сега те направиха коалиция с БСП и не се знае каква друга могят да направят в парламента. Снимка: Ани Петрова, от книгата „В сянката на Борисов“ (E-press, 2011).

 

Отделно, че Гергов е сред любимците на Българска Банкя за Развитие – получил е кредити при супер изгодни условия за над 100 милиона лева. Цитирам по памет. Да си припомним, че Гергов докато буташе свой хотел на морето, за да строи нов, погреба под останките му няколко човека. Какво стана с Гергов – нищо. Нищо не стана.

 

Извинявайте – за какво плаща Боко толкова на Гергов? Може би да купува гласове за БСП?! Или може да купува гласове, но не точно ЗА БСП а вътре в БСП? Или СРЕЩУ БСП?

 

Заглявия от вестниците от времето, когато Борисов е кмет, са достатъчно красноречиви.

 

Но все пак в БСП има опозиция в лицето на такива икони на лявото, че чак ти става неудобно да ги навържеш с гербавите. Примерно – Велислава Дърева. Пламенен журналист, водеща скромен живот, живее на една пенсия…

 

Потърсете в нета името Емил Дърев. Племенник на Велислава Дърева. Собственик на фирма „Вока Консулт“. Една от хипер-успешните фирми-консултанти по евро-фондовете по Боково.

 

Нека не се заблуждаваме от термина „консултант“. „Консултант“ по Боково значи човек, който знае на кой от ГЕРБ да даде съответните пари за да мине съответен проект. Съмнявам се, че е имало и един проект по линия на евро-фондовете, който да е минал просто защото е бил добър проект. Гербавите такива грешки не правят. Та, убеден съм, че на г-жа Дърева страшно много й се иска да се прецака хубавия бизнес на племенника й.

 

И т.н. и т.н.

 

Спрете с „аз му вярвам“, „не мога да повярвам, че той“, „не може той…“ и т. н. и т. н. Парите гледайте, парите. Парите НЕ ЛЪЖАТ. А виж, ако много желаете да ви излъжат – винаги ще се намери кой да го направи. При това много добре заплатен за услугата, която прави на Боко.

 

Вили Благоев

 

Станете почитател на Класа