Нинова извади знакови лица от Изпълнителното бюро на БСП

Нинова извади знакови лица от Изпълнителното бюро на БСП
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.05.2021
  • Сподели:

Корнелия Нинова вади Крум Зарков от Изпълнителното бюро на БСП, което е тясното ръководство на партията. Тя предлага на Националния съвет (т.нар. пленум) досегашните зам.-председатели да си останат, пише "Флагман". 

 


Припомняме, че цялото Изпълнително бюро (ИБ) на БСП подаде оставка след слабия резултат на вота на 4 април. Днес пленумът трябва да одобри новото тясно ръководство на партията.

Нинова предлага от ИБ да излезе друг млад кадър – Стоян Мирчев, както и Георги Свиленски и Иван Валентинов Иванов.

Изненадващо е, че мястото си в бюрото, изглежда, ще загуби и Янаки Стоилов, който стана служебен министър на правосъдието преди дни. Стоилов имаше особена функция в ИБ. Той бе председател на Комисията по идейно и програмно развитие на БСП, с ранг на зам.-председател със съвещателен глас в Изпълнителното бюро. 

Останалите зам.-председатели не се променят. Такива ще продължат да бъдат Кристиан Вигенин, Владимир Москов, Ирена Анастасова и Атанас Зафиров. 

Крум Зарков е сред изявените млади надежди на БСП. Вероятно "грешката" му е, че е поискал от Нинова да си подаде оставката заедно с Изпълнителното бюро след провала на изборите на 4 април. 

Стефан Бурджев се издига от редови член до секретар в ИБ. В тясното ръководство Корнелия Нинова предлага да влязат и някои нови лица - Георги Гьоков, Станислав Стоенчев, Таско Ерменков, Емил Хумчев, Георги Йорданов, Александър Горчев.

Станете почитател на Класа