БСП мести пешките в червените листи

БСП мести пешките в червените листи
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.05.2021
  • Сподели:

След триумфалното завръщане на Георги Първанов, Румен Петков и Георги Кадиев в БСП, столетницата пренарежда листите си за изборите на 11 юли. Окончателната подредба трябва да стане днес на заседание на Националния съвет на партията.

 

Какви са новостите – Георги Гьоков например, който беше водач на листата в Стара Загора, излита от тази позиция, съобщиха в аванс социалисти.

 

На негово място водач в града на липите ще бъде лидерът на „Нормална държава ” Георги Кадиев.

Едно от най-популярните медийни лица на червените – Александър Симов пък, този път е командирован да води социалистите във Враца. На предишните избори той оглавяваше листата в Смолян, но БСП остана на четвърто място в града, затова ръководството се реши на рокада.

 

На негово място в Смолян остава дъщерята на Димчо Михалевски - Петя Михалевска.

 

Един от най-верните и покорни депутати на Корнелия Нинова – Христо Проданов, най-вероятно ще бъде предислоциран в Пазарджик. На 4 април той беше водач на 23 МИР в София. Не е ясно къде ще намери място досегашният водач в града - Пламен Милев.

 

По информация на Lupa.bg плевенският депутат Стефан Бурджев измества Румен Гечев и става водач на листата. Хасково обаче Корнелия Нинова отстъпва на АБВ – там листата се очаква да поведе Владимир Маринов.

 

Кристиан Вигенин пък, който на последния вот беше водач на листата на „БСП за България“ в Ямболски избирателен район, сега държал да поеме 24 МИР в София.

 

Другите номинирани за този ключов район са Георги Свиленски, Калоян Паргов и проф. Иво Христов.

 

Новият червен пъзел, разбира се, нямало да мине без партийни драми. Както и на предишните избори, така и сега социалистите масово недоволствали от избора по места и се чувствали несправедливо пренебрегнати.

Станете почитател на Класа