Даниел Митов: Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев

Даниел Митов: Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.05.2021
  • Сподели:

Призоваваме всичко да бъде разсекретено, като са казали "А", да кажат и "Б", не можем да приемем такова говорене без доказателства, каза той

 

 

Искаме да знаем каква е истината с подслушването, заяви на пресконфренция на ГЕРБ зам.-председателят на партията Даниел Митов на извънреден брифинг.

 

„Атаката срещу службите е продиктувана от нещо друго, а не защото там има мистериозни подслушвания. Ние също искаме да знаем каква е истината и ако има виновен, да понесе своята отговорност. Министър-председателят има тези правомощия. Ние обаче знаем, че службите са били изслушвани заради шпионския скандал”, бяха точните думи на Даниел Митов.

 

Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране, каза Митов.

 

„Очевидно президентът Радев не може да прости на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Според нас именно това е причината за атака срещу тях. Атанас Атанасов за пореден път излиза с подобни твърдения. Дойдат ли избори, той отново обявява, че някой е бил подслушван. Накрая се оказва, че твърденията му не са истина. Той, подобно на цирковите тюлени, си има няколко номера и си ги играе. След като Бойко Рашков реши да уволнява журналисти по медиите и цопна в тази кална локва, те решиха да го извадят от калта, а средството е именно Атанас”, каза още Митов.

Призоваваме всичко да бъде разсекретено, като са казали "А", да кажат и "Б", не можем да приемем такова говорене без доказателства, каза той.

 

Митов подчерта, че от ГЕРБ си спомнят всички скандали, включително аферата „Костинброд”. Той припомни, че при всички „истината излиза наяве”. Митов призова всичко да бъде разсекретено и да стане ясно каква е истината.

„Не можем да приемем подобно говорене без доказателства. Имат всички инструменти, нека да започна да ги ползват. За мен службите са атакувани, защото разбиха руската шпионска мрежа. Разбираме логиката за сменяне на областните управители и на шефовете на МВР. Но какво продиктува смяната на шефа на „Митниците”? Преди време казах, че това правителство е шанс за „Орешарски 2”. Всяко тяхно действие го доказва. Хвърлят някаква лъжа, продължават да я повтарят. Искаме истината да излезе наяве”, добави Митов.

 

Според Даниел Митов службите са атакувани систематично и безогледно без да има основание за това.

 

"Разбираме логиката новото правителство да смени областните управители, да сменя хора в МВР. Организират избори, но какво продиктува смяната на шефовете на НАП, ДНСК и митниците. Доколкото разбирам, шефът на митниците е от времето на правителството на Орешарски. Г-н Орешарски вече съветва новия кабинет. Емблемата и етикетът на това правителство е шанс за "Орешарски" 2. Постепенно всеки ден това се потвърждава. Хвърлят една лъжа. Повтарят я многократно и се опитват да убедят българските граждани, че има някаква дълбока конспирация, която е била организирана от бившето правителство. Сега ние искаме доказателства. Искаме разсекретяване и истината да излезе наяве", добави той.

 
 

 

Станете почитател на Класа