Волен Сидеров : Исках коалиция с Жан Виденов, не стана

Волен Сидеров : Исках коалиция с Жан Виденов, не стана
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.05.2021
  • Сподели:

„Потърсих контакт с Жан Виденов за общо явяване на изборите на 11 юли. Оказа се, че не искат с „Атака”, мен ме уважават, но не искат коалиция, били сме крайни”. Това обяви пред Lupa.bg лидерът на патриотите Волен Сидеров, потърсен за коментар по актуалната политическа обстановка около подготовката за предсрочния вот.

 

„Избирателите на „Атака” изразиха своята воля - те са съгласни на коалиция, но само с русофили. Затова потърсих Жан - уважавам го като премиер, защото запази българския суверенитет”, обясни действията си Сидеров.

„Затова вече взехме решение - на изборите ще се явим в коалиция с Национално движение „Русофили“, такава е волята на нашите избиратели”, направи новина журналистът-политик.

 

По думите му ново обединение с Красимир Каракачанов и Валери Симеонов е немислимо, гласоподавателите на „Атака” не искат и да чуят за ВМРО и НФСБ. „Древна китайска поговорка гласи - „В една и съща вода два пъти не се влиза”. Същата работа е и партия АБВ на Румен Петков, която мълча и мълчи за чуждите военни бази у нас. През 2006 г., когато протестирахме срещу разполагането на американски военни, полицията, тогава ръководена от Петков, ни биеше”, върна лентата атакист №1.

 

„Това не е -филство и -фобство, това е грижа да нашия суверинитет. Ако искат Русия и САЩ да си мерят ракетите или химикалките, да отидат на Северния полюс - не да го правят на нашата златна земя”, откровен е Волен.

 

Водачът на „Атака” резюмира няколко теми, по които всеки, който желае обединение, трябва да се съгласи:;

 

- Излизане от НАТО с референдуми затваряне на базите на НАТО. Австрия, например, е член на ЕС, но не е в НАТО

- Подобряване отношения с Русия

- Мощни инвестиции от Русия, Китай, Южна Корея и Япония, които да ни върнат в индустриалния свят. В момента сме не в третия, а четвъртия свят. Изнасяме жито, руда и дървесина, това е характеристика на аборигенска държава.

 

„Трябват ни мощни инвестиции в производството. Защо не произвеждаме българска кола? Румънците могат, ние - не? Можем, един опит бе неуспешен, но нека направим втори?! Китайците веднага ще направят завод, корейците също. Само че от Брюксел не давали. Питал съм директно Бойко Борисов - „Защо не се обърнем към Китай за инвестиции в производство на автомобил”, а той: „Еййй, от Брюксел няма да ни дадат...” Ако така разсъждаваме...”, ядосва се Сидеров.

 

На финал лидерът на националистите отсече, че не се интересува от вътрешнопартийните ежби, а от това да си оправим държавата.

 

„България е доста богата страна, трябва да си върнем златните концесии, тока, водата. Стане ли това, ще имаме средноевропейски доходи и стандарт”, завърши Волен Сидеров.

 

Основни програмни точки на партия АТАКА за формиране на национално-отговорна коалиция за изборите на 11 юли 2021:

 

Смяна на колониалната система

 

Възстановяване на големите енергийни проекти – „Южен поток“, АЕЦ „Белене“, спрени по нареждане на САЩ. Те са икономически изгодни за България и водят след себе си развитие на стотици български фирми.

Привличане на истински инвестиции от Русия, Китай, Япония, Индия, Южна Корея, Виетнам и др., с които сега имаме нулева обмяна. Инвестиции не в молове и „къщи за гости”, а в реална икономика и високи технологии. Производство у нас на стоки за потребление, автомобили и транспортни средства. Създаване на мрежа от консервни комбинати с насочен износ за пазарите на изброените държави. Което е също разцвет за хиляди български предприемачи, производители и търговци.

 

Възраждане на българското селско стопанство и държавна помощ за биопроизводства на наши продукти. Задължаване на търговските вериги да купуват храни и продукти от ферми в радиус от 50-80 км.

Изключителна държавна собственост върху водоизточниците и минералните извори с питейна и лечебна вода, горите и подземните богатства. Прекратяване на концесиите върху тях и преразпределяне на печалбите от тях в образование и здравна система.

Референдум за влизане в еврозоната.

 

Национален суверенитет

 

Промяна на Закона за допитване до народа така, че да бъде изпълним, сега не е. Референдуми за всеки важен въпрос, както е в Швейцария – до няколко десетки на година, национални и регионални.  Отпадане на забраната да се пита народа по теми на международни договори и финансови теми.

Провеждане на референдум с въпрос: „Трябва ли България да бъде член на НАТО или не?“

Провеждане на референдум с въпрос: „Трябва ли у нас да има чужди военни бази или не?“

Провеждане на референдум с въпрос:  „Трябва ли България да преразгледа и коригира договора си с ЕС, там където сега накърнява нашите интереси?“

Обявяване на България и Черно море за зона на мира. Забрана за провеждане на военни учения на нашата черноморска и сухоземна територия на чуждестранни войскови части.

 

Вътрешен ред и сигурност

 

Разтурване и преназначаване на целия състав на МВР и всички спецслужби по критерии, описани в специален закон и отговарящи на традиционните български верски и народни ценности.

Преразглеждане на статута на всички чуждестранни НПО-та и отнемане на техните правомощия, ако те работят против българските национални интереси.

 

Преработка на НК и НПК в посока на защита на българските граждани, а не в посока на защита на крадците, убийците, изнасилвачите, наркодилърите и рекетьорите.

 

Тези промени изискват енергията и волята на по-голямата част от народа. Има кой да ги направи.

 

Трябва да има кой да ги пожелае!

Станете почитател на Класа