Йордан Цонев: Д-р Доган уважава Слави Трифонов, но не се е виждал с него от 10 години

Йордан Цонев: Д-р Доган уважава Слави Трифонов, но не се е виждал с него от 10 години
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.05.2021
  • Сподели:

Д-р Ахмед Доган уважава Слави Трифонов като успял човек, но не се е виждал с него от 10 години. Това каза заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев пред Би Ти Ви в отговор на въпрос дали движението ще подкрепи "Има такъв народ" в бъдещи парламент. "Не бихме подкрепили коалиционен кабинет. Бихме подкрепили програмен", каза Цонев и припомни, че почетният лидер на ДПС д-р Ахмед Доган отдавна е призовал за създаването на програмен кабинет.

 

Хубава новина е, че българската левица се обединява, България има нужда от силна левица, браво на Нинова, похвали Цонев шефката на БСП.

Делян Пеевски няма никакво отношение към Българската банка за развитие и към големите кредити, които тя е отпускала, подчерта зам.-председателят на ДПС.

 

„Нито Делян Пеевски, нито членове на неговото семейство, нито дружества, в които е участвал като бизнесмен не са вземали кредити – от гледна точка на това, че никога не е бил член на управителни съвети, не е бил мажоритарен собственик на дружества. Делян Пеевски няма отношения към тази банка. Миноритарните собственици никога не участват в управлението, те не вземат решения дали се вземат кредити, или не. Аз през годините съм имал различни акции, купени от борсата – какво отношение имам към управлението на дружествата? Купувате си акции от борсата, чакате дивидент и дотам“, заяви Цонев.

 

„Ние сме правили тази проверка, ние сме искали документи. Г-н Пеевски на ръководството на партията ни е представил документи и ние знаем, че няма връзка“, отговори бившият депутат.

 

"Този служебен кабинет е натоварен с високи очаквания, президентът също ги повдигна, коментира още Йордан Цонев. Кабинетът изпълнява първата си задача да покаже истинското състояние на държавата и да осигури честни и свободни избори. Разбира се, че трябва да има кадрови промени. ГЕРБ пищят, но през 2009 г. те направиха тотална чистка и то на администрацията, която осигури влизането на България в ЕС и НАТО. Ще припомня библейското "Всеки, който нож вади, от нож умира", каза зам.-шефът на ДПС.

 

"Министрите от икономическия екип са от кръга "Капитал", но принадлежността към този кръг не са чисти. Има и реваншизъм. Но промените на областните управители са неизбежни. В ДПС следим процеса", добави той. "Кръгът "Капитал" винаги стъпва в предизборните си кампании на гърба на ДПС, както беше с Росенец.

 

Д-р Доган каза през 2009-а, след успеха на ГЕРБ: "За мен най-страшното е мутризацията в политиката". Управлението на ГЕРБ доведе до мутризация.  Партията на Христо Иванов се позициионира като партия на протестра, но е проект на Иван Кръстев, който е архитект на ГЕРБ. Тези хора искат да са лице на промяната. Тези хора не са в управлението, но практически бяха. Какви са зависимостите им от ГЕРБ? Нека министрите да си служат с факти, когато правят проверка на ББР. Има и проверка на Европейската банка, която каза че там няма лоши кредити. Няма факти за участие на Делян Пеевски във взимането на кредити", каза още Йордан Цонев.

 

"Няма да има промени в листите на ДПС за предсрочните избори. Може служебният кабинет да стане редовен, ако бъде избран от парламентарно мнозинство. Ще подкрепим експертен кабинет", каза зам.-председателят на ДПС.

Станете почитател на Класа