Татяна Дончева се връща триумфално в БСП

Татяна Дончева се връща триумфално в БСП
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.05.2021
  • Сподели:
Лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева изненадващо се връща в БСП, научи ексклузивно Lupa.bg. Последните 24 часа са водени интензивни преговори между Дончева и шефката на БСП Корнелия Нинова. Нинова предложила Дончева да стане водач на листата във Варна, като й гарантирала сигурно депутатско място, а й обещала и бъдещи държавнически постове, в случай че червените участват в бъдещо управление.
 
 
Lupa.bg: Татяна Дончева се връща триумфално в БСП
 
 
 

Нашите източници разкриват, че раздор между Дончева и председателката на „Мутри вън!” Мая Манолова не е имало, а просто юристката си е направила сметката, че е възможно гражданската платформа да не намери място в 46-ия парламент. Тя беше водач на движението на редовните парламентарни избори на 4-и април, пак от Варна, като от ИСМВ стана шеф на Народното събрание.

Бомбастичният обрат идва дни, след като Корнелия Нинова обяви, че отваря ветрилото на левицата, за да привлече и част от опозиционерите сега и някои от представителите на люспите на Столетницата.

По наша информация, вече се водят преговори между "Позитано" 20 и АБВ, като лидерът на партията на Георги Първанов - Румен Петков, вече е разговарял с Нинова да стане първенец на листата в Плевен.

Така не е изключено БСП да се яви на предсрочния вот в неподозирано широк формат, който да успее да консолидира досегашните политически конкуренти.   

 

 

lupa.bg

Станете почитател на Класа