Димитър Манолов: Служебното правителство прави опити за революция

Димитър Манолов: Служебното правителство прави опити за революция
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.05.2021
  • Сподели:

 

Уволненията са нормални при смяна на правителството. И аз не харесвам този подход, но няма какво да се направи. Проблемът е в това, че все повече намалява броят на хората, които стават за нещо.

 

Най-вероятно средствата за добавките за пенсионерите са си били в бюджета. Няма откъде да ги намерят толкова скоро. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Според него тази мярка трудно ще отпадне, независимо дали е правилна или не. Тя компенсира трудния живот в COVID кризата. По-справедливо би било да се дава помощ на хората с най-ниски пенсии, подчерта той.

След третия месец хората чувстват тези средства като част от дохода си и ще трябва да се търси възможност тези средства да останат, посочи той.

По отношение на социално-икономическите мерки, Манолов заяви: „Към момента никой не е направил заявки, че някои от мерките ще бъдат прекратени. Някои от тях бяха правени набързо. Правехме опити да имаме законов механизъм при всяка криза да се реагира адекватно. „Подкрепа“ предлагаше средствата, които се отпускаха да отиват директно до засегнатите лица, а не да минават през икономическите субекти“, заяви синдикалният лидер.

Той допълни, че е по-важно да се премахне причината за всичко това, а именно пандемията.

По отношение на действията на служебното правителство, Димитър Манолов каза: „Промени със сигурност ще има. Да не забравяме, че основната функция на служебното правителство е да организира изборите. Наблюдаваме, че се правят някакви опити за революция. Те си поставят някакви свръх задачи“.

„Не знам защо се прави такава драма, ако се наложи тегленето на заем. Българският дълг е в прилични граници и 1 или 2 млрд. лева няма да му натежат“, смята Манолов. „Проблемът на служебното правителство е, че не може да тегли външни дългове, но вътрешни може“, добави той.

„Уволненията са нормални при смяна на правителството. И аз не харесвам този подход, но няма какво да се направи. Проблемът е в това, че все повече намалява броят на хората, които стават за нещо. Университетите все повече бълват калинки. Те нямат партийна принадлежност. Все повече се увеличават хората с купени дипломи и това е страшното“, коментира още Димитър Манолов.

 

 

 

Станете почитател на Класа