Сергей Станишев: Важно е след изборите бързо да има правителство

“Класа“
Важното е след 5 юли партиите да сформират бързо правителство. Това каза премиерът и председател на БСП Сергей Станишев по време на урок по родолюбие в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Сатовча вчера. Във всички случаи в следващия национален парламент ще се формират коалиции, прогнозира Станишев. Премиерът коментира, че както светът, така и страната ни се намира в криза и за да се излезе по-бързо от нея, правителството трябва да работи много. „Заради това след изборите за национален парламент на 5 юли, партиите не бива да се бавят със съставянето на кабинет“, обясни Сергей Станишев. На въпрос как ще продължи кариерата си, ако за министър-председател бъде избран Бойко Борисов, премиерът успокои децата да не се притесняват за бъдещето му.
„Аз съм човек с достатъчно знания и достатъчно натрупан опит”, мотивира се Станишев. Той каза на учениците, че е влязъл в политиката, вдъхновен от баща си, който е участвал в антифашистката съпротива. „Кръвта вода не става“, уточни премиерът. Той призна, че за 4-те години на мандата си е плакал веднъж и това е станало на 26 септември 2006 г., когато излезе решението на Европейската комисия, че България е изпълнила своите ангажименти и от 1 януари 2007 г. ще бъде пълноправен член на ЕС.


Втори мозъчен тръст създават в МС

Втори мозъчен тръст от европейски експерти ще бъде създаден към Министерския съвет. Това съобщи вчера във Варна проф. Мария Маркеш Пинто - съветник на министър-председателя по европейските въпроси. Според проф. Пинто новият съвет ще координира работата на всички чуждестранни експерти. Тя обясни, че така от техните знания ще може да се възползва цялата българска администрация. Пинто смята, че в съвета могат да влязат максимум 30-35 души.




Станете почитател на Класа