Премиерът Сергей Станишев настоя за нов дебат с Бойко Борисов

Александър Сивилов

Лидерът на БСП и министър-председател Сергей Станишев призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на политически дебат по управленските програми на двете партии. Това стана при представянето на интернет страницата на премиера вчера.
Станишев бе категоричен, че дебатът трябва да е само между тях двамата, а не Борисов „да се крие зад експерти”. Министър-председателят поясни, че иска и повече хора от БСП да отговарят на нападките на Бойко Борисов. Според него от ГЕРБ използват похватите на Гьобелсовата пропаганда - „една лъжа, повторена хиляда пъти, става истина“, и заради това трябва да се разясняват всички проблеми пред обществото.
„За последните 4 години Борисов има над 4000 медийни участия. Когато знам това, ми става ясно защо той не успява да се справи със сметопочистването“, обяви Станишев. Според него градоначалникът на столицата просто няма време да работи от участия в средствата за масова информация.
„Подкрепям напълно призива на президента Първанов за недопускане на черна кампания по време на изборите и споделям тезата, че кампанията трябва да бъде борба на идеи, а не стремеж за очерняне на противника“, заяви вчера сутринта пред агенция “Фокус” кметът на София и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Той допълни, че държавният глава трябва да назове
авторите на негативната кампания, които са известни на всички – Сергей Станишев и Азер Меликов.
„Заедно с това искам да запитам - защо президентът Георги Първанов не назове тези, които похарчиха вече милиони за черна кампания? Откъде са тези пари?” – запита Борисов.

Станете почитател на Класа