Пламен Радонов пак подаде жалба във ВАС срещу СДС

Бившият главен секретар на СДС Пламен Радонов внесе нова жалба във Върховния административен съд (ВАС), с която се атакува участието на СДС в изборите като част от Синята коалиция. Документът е срещу решение на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което е назначена Районната избирателна комисия в Благоевград. Искът е срещу участие на представител на СДС в избирателната комисия в града, а мотивът е, че той не е посочен от формалния председател на партията Пламен Юруков. Според сини депутати бившият главен секретар е бил категоричен, че ще подава жалби срещу решения на ЦИК навсякъде, „където СДС има представители и има съмнения". Сините имат представители във всички 31 избирателни района.
Жалбата на Радонов е подадена с пълномощно на Пламен Юруков, който е посочен като председател и представляващ политическа партия СДС и ОДС. В нея председателят и зам.-председателят на СДС Мартин Димитров и Любов Панайотова са наречени "трети лица", а ЦИК "не е отстранила този порок".
Жалбата е отнесена към съда и каквото решение приеме, това ще бъде изпълнено, коментира говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Преди седмица ВАС отмени направената от Радонов и Юруков регистрация за самостоятелно явяване на СДС на изборите.

Станете почитател на Класа