Бареков: Срещу ББЦ се изправи коалицията на изпадналите

Ако сме първа политическа сила, с всеки можем да си партнираме. Ако народът ни подреди на второ и трето място - ще сме сериозна опозиция, обясни Николай Бареков визията си за поведението на ББЦ след следващия предсрочен вот, за който партията настоява да се проведе на 26 октомври. Зад думите на Местан прозира хубава сделчица с ГЕРБ, категоричен бе той по повод сюрприза на ДПС за избори след четири месеца. Който иска да спре Борисов от неговия поход от властта, да знае, че единственият човек, който може да го направи, съм аз, знам слабите му места, гарантира Бареков, като напомни, че лидерът на ГЕРБ цели "със същия ламтеж да се върне на власт, за да краде".
Срещу „България без цензура“ се изправи коалицията на изпадналите.
Там са БСП, „Атака“, Реформаторският блок, НФСБ и „Протестна мрежа“. Те се гушнаха с искане за касиране на изборите, поискаха касиране на вота, защото ББЦ ги спечели, а те потънаха на тези избори, вече ги няма на хоризонта, отсече Бареков по повод жалбите на четирите формации. От тях единствената, която може да се събуди, е БСП, но трябва да изгони Станишев, коментира още лидерът на ББЦ.
Сергей Станишев е тотално бита карта в Европа. Той няма шанс за еврокомисар и за нито един от европейските постове, освен ако Орешарски не го номинира, заключи Бареков и призова младите в БСП,
които са и вътрешен коректив в партията си, като Георги Кадиев, Кирил Добрев, Страхил Ангелов, Борис Цветков да му се обадят да пият кафе заедно, когато се отърват от Станишев "и като вземат мача в БСП".
Бареков призова още президента да инициира консултации между партиите за излъчване на консенсусна фигура за български еврокомисар.
Това лидерът на ББЦ ще каже на Росен Плевнелиев по време на срещата на държавния глава с новоизбраните евродепутати, която е насрочена за понеделник.
Според Бареков най-добрите варианти за наш еврокомисар са Ивайло Калфин, Петър Стоянов, както, разбира се, и Симеон Сакскобургготски. Той лансира Царя дори за дипломат номер едно на ЕС.
В никакъв случай обаче сегашното правителство не трябва да излъчва еврокомисар, убеден е Бареков. Лидерът на ББЦ Николай Бареков заяви, че ако има достатъчно силен резултат, за да спечели властта след следващите избори, би организирал референдум с много въпроси, един от които би бил дали да се върне монархията у нас. „Монархията е много добре приета в Европа. Фигура като царя би блокирала
грешките на политиците. Сега тази роля трябва да играе президентът, но Плевнелиев може да се окаже голяма грешка“, обясни лидерът на ББЦ.
Той съобщи още, че днес очаква да получи оферта за много сериозен пост за Европарламента, но не пожела да разкрие подробности. Разговаряме с консерваторите, а близостта ни с тях е нашият много умерен евроскептицизъм - ние не приемаме България да е натикана в ъгъла на ЕС, каза Бареков.
Едновременно да те атакуват двете най-големи телевизии, за мен е чест - обърках им сметките, заяви още лидерът на ББЦ по повод инсинуациите за дарителите на партията. Той повтори, че ще сезира прокуратурата за записите и ще заведе дела срещу бТВ и Нова за омаскаряването му и клеветите по адрес на ББЦ, че купува гласове. Бареков уточни, че ще иска по 300 хил. лв. от двете телевизии.

Станете почитател на Класа