Стоилов: Не очаквам Станишев да подаде оставка

Сергей Станишев ще участва на днешната пресконференция. На нея няма да се говори за въпроси на БСП, а за перспективите пред кабинета. Това каза пред Нова телевизия червеният депутат Янаки Стоилов. Той съобщи, че от няколко дни обсъждат актуалните задачи пред управлението. „Ще трябва да актуализираме някои от тях и те да бъдат ускорени. Разговаряме с повечето министри, за да видим кои са най-спешните задачи", допълни той. Единият въпрос е какво да се прави, а вторият - кой и докога да го прави.

На въпрос ще правят ли ремонт на кабинета, за да осъществят тези цели Стоилов отговори, че въпросът е дали са актуални тези промени. 
„За мен това е все по-проблематично. Ние бяхме готови да обсъждаме промени, които да засилят кабинета, но ако перспективите за неговата дейност са твърде кратки, то е по-добре тези, които са в момента, да продължат работата си", аргументира се той.

Попитан дали е вярна информацията, че Сергей Станишев се гласи за премиер, но Местан го е изпреварил, той отговори, че това са спекулации. „Такъв план е нереалистичен и несполучлив, защото преминава през подкрепата на други фактори", заяви Стоилов.

Според него това правителство трябва да ускори два проекта - издаването на разрешителните за строителство, свързани с „Южен поток" и изграждането на седми блок на АЕЦ „Козлодуй". Той смята, че България не трябва да отстъпва от „Южен поток" и да води активен диалог с Европейската комисия, за да бъдат изпълнени всички юридически и технически въпроси за изпълнението на проекта.

„Този политически вакуум накара ДПС да предприеме тези стъпки. Сигурен съм, че ГЕРБ ще продължи да афишира своето дистанциране от ДПС, но ще има задкулисни договорки. Това не отговаря на статуса на ДПС, която има претенции и възможности", отговори Стоилов на въпрос нож в гърба ли е позицията на ДПС.

По думите му опозиционните партии имат интерес това правителство да продължи да работи още, за да може то да бъде изтощавано, да натрупва отрицателни реакции, което би им помогнало да извлекат ползи след това и да повишат резултата си на следващите избори.

„Не очаквам Сергей Станишев да си подаде оставката днес", заяви още той.

Станете почитател на Класа